1,664 total views

.dar se fălește cu fonduri atrase de miliarde de euro, de nici nu știe să le pronunțe

Este oficial și mai rău nu se poate: Constantin Rădulescu, sub mandatul său a închis un obiectiv turistic unic, de mare importanță locală și astfel dă lovitura de grație turismului vâlcea și rămâne fără obiectivul reprezentativ, Cula Greceanu – 500 de ani

Într-un articol apărut în 23 ianuarie 2019, într-un ziar local, suntem informați că, cităm:  “S-a pus lacătul pe cea mai veche CulăMuzeu din România”. Și tot de acolo am aflat că Consiliul Județean nu are fondurile suficiente nici să achiziționeze acest obiectiv istoric de mare importanță locală, proprietarii au cerut deja un preț de 400.000 euro și au scos la vânzare imobilul (aproximativ 180.000 lei) și nici să achite chiria lunară, de doar 5.000 lei.

Pentru aceeași publicație vicepreședintele CJ Vâlcea- Adrian Buşu, oferă informații din interior susținând că situaţia este fără ieşire: „Proprietarii ne-au somat, prin casa de avocatură a familiei, să nu mai folosim cula dacă nu suntem în stare să plătim chiria sau să cumpărăm clădirea. Chiria nu s-a plătit de anul trecut, noi am încercat să obţinem bani prin Ministerul Culturii pentru a achiziţiona imobilul, profitând şi de alocările de fonduri în an centenar. Însă, în septembrie, ni s-a spus că nu sunt resurse cu această destinaţie. Actualii proprietari cer 400.000 de euro, bani pe care nu îi avem”.

În acest moment spunem cu toată responsabilitatea că o așa proastă administrare și conducere a CJ Vâlcea nu am mai avut niciodată! Conducătorii actuali sunt atât de “necunoscători” (necunoscători, să folosim un eufemism) ai priorităților județului încât efectele proastelor lor decizii, de acum, vor cauza mari probleme în dezvoltarea județului, pe termen lung.

m câteva argumente care susțin ceea ce afirmăm:


1. Conducerea CJ V
âlcea publica pe facebook raportul cu fondurile atrase în perioada 2016-2018.

Vreți să spuneti că ați adus în județ 172 milioane de euro, dar nu ați avut 400.000 pentru a cumpăra Cula Greceanu? Și nu mai aveți nici măcar 5.000 lei pentru chiria lunară de sunteți restanți de anul trecut??!!

2. Conducerea CJ Vâlcea ne anunța cu multă mândrie și bucurie că au decis să sprijine în 2018 echipa de handbal HCM din Râmnicu Vâlcea cu 350.000 lei

http://www.gazetavalceana.ro/2018/10/27/constantin-radulescu-a-decis-cj-valcea-va-contribui-cu-inca-15-miliarde-lei-vechi-la-bugetul-scm-ramnicu-valcea-up/

Vreți să spuneți că ați dat la handbal 350.000 lei, dar nu aveți bani pentru a cumpăra Cula Greceanu? Și nu mai aveți nici măcar 5.000 lei pentru chiria lunară??!!

3. Conducerea CJ Vâlcea se promovează pe facebook și în presa locală cu “fructuoasele” și costisitoarele participări la târgurile de turism, cea mai celebra – ediția 40 din Bucuresti.

Articole aici:

Vâlcea este Perla Regală a Târgului de Turism al României; pentru că avem cu ce!
http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=40900

Cu ce? Monumentele de valoare inestimabilă le pierdeți și se închid ori le vor achiziționa alții și vor face și bani cu ele atrăgând turiști! E ca în filmele cu proști, la Vâlcea!

“…Județul Vâlcea este …. locul în care Dumnezeu a pus degetul Său, pentru a-l transforma în cel mai frumos judeţ din România.” Constantin Rădulescu în Gazeta Vâlceană
http://www.gazetavalceana.ro/2018/11/15/foto-valcea-cel-mai-frumos-judet-din-romania-la-cea-de-a-40-a-editie-a-targului-de-turism/

La Târgul de Turism, VÂLCEA a intrat în “LUMEA BUNĂ”
https://www.voceavalcii.ro/42475-foto-video-la-targul-de-turism-valcea-a-intrat-in-lumea-buna-a-turismului.html

În care lume bună intră Vâlcea când nu are 5.000 lei să achite chiria unui monument vechi de peste 500 ani, moștenire de la străbunii nostri, care face parte din seria extrem de limitată de monumente de acest tip, prezente NUMAI în zona Horezu?
Sunteți vai de capul vostru dacă credeți că intrați în lumea bună a turismului prin închiderea unui obiectiv turistic și cultural unic, de o valoare inestimabilă!

Prin managementul dumneavoastră, dle Rădulescu, reușiți să dărâmați tot ceea ce au lăsat înaintașii noștri. Credem că și Dumnezeu este uluit de cum puteți să distrugeți “locul în care El a pus degetul”.

“Vâlcea – vedetă incontestabilă a Târgului de Turism al României”
http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=40972

Vedetă în ce sens? Probabil că autorul articolului vă compară cu o vedetă rapidă de distrus Patrimoniul Cultural, valori inestimabile pentru comunitatea locală, și că ați luat de departe locul 1 pe țară la viteza de distrugere a valorilor autentice și îngropare a viitorului județului.

Cea mai elocventă dovadă de incompetență, epatare și slugărnicie jalnică o aveți aici:

https://www.youtube.com/watch?v=fAXF-eeRJZc
V
ă rugăm să urmăriți până la sfârșit, comentariile noastre sunt de prisos.

În concluzie, sunteți atât de incompetent și faceți așa mari distrugeri județului, prin deciziile pe care le luați, încât, dacă mai rămâneți încă 2 ani la conducerea județului, nu o să mai rămână mare lucru din Patrimoniul Cultural, iar ceea ce pierdem o să fie pentru totdeauna, pentru că oricât de mulți bani vor investi viitoarele administrații nu vom mai putea construi noi Cule … Din această cauză Patrimoniul Cultural-Istoric are valoare inestimabilă. Să mai spunem și că toată comunitatea din zona Horezu este condamnată la sărăcie și subdezvoltare din cauza deciziilor luate de actuala conducere a județului. Cu ce să atragă turiști, care turiști aduc bani zonei, din moment ce noi închidem cele mai de interes obiective din zonă?

Oameni buni, treziți-vă cât mai e timp și luați atitudine. Implicați-vă în decizii, faceți-vă auzită vocea. Altfel, într-o bună zi, o să constatați că este prea târziu din anumite puncte de vedere și nu se mai poate face nimic …

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.