326 total views

Pe surse am aflat că se insistă, deci discuțiile sunt în toi și din ce în ce mai aprinse, pentru schimbarea actualului prefect – Florian Marin. Și dacă l-am întreba dacă este adevărat ar spune: „se discută de anul trecut că mă schimbă și nu m-au mai schimbat, dar dacă mă schimbă asta e, nimeni nu este de neînlocuit”.

Așadar, Marin se pare că are zilele numărate în fotoliul de prefect, iar în cărți ca și succesor ar fi Prală Ștefan care nu mai are nevoie de o descriere sau Oara Sorin – adjunctul lui Iana Cosmin, la Poliția Vâlcea. Mai mult, nici unul cică nu ar avea notă de trecere, deși nu știm unde și la cine ar trebui, cum nu știm ce condiții ar trebui să îndeplinească, și ne referim stric la cele din afara legii, cineva pentru a ajunge prefectul județului Vâlcea. Marin ocupă această funcție politic, fără nici un dubiu. Cum fără nici un dubiu o va ocupa și cel care îl va înlocui.

Pentru că numirea sau eliberarea din funcția de prefect se fac prin hotărâre de Guvern, așteptăm, în acest caz, decizia primului-ministru, până atunci Marin rămâne prefectul județului și restul sunt doar simple speculații. De menționat, totuși, că legislația actuală pune accent, mai ales, pe calitățile politice ale candidatului la funcția de prefect. Acesta este și motivul pentru care un prefect este supus regulii jocului politic, ca orice alt membru al Guvernului, dar asta nu ține locul studiilor de lungă durată pe care trebuie să le aibă candidatul. Prală are aceste studii, dar Oara nu știm. Prală știe ceva politică, Oara nu știm ce știe fiind pentru majoritatea publicului un no name.

Totuși, cine face cărțile și de ce? De ce trebuie înlocuit Marin Florian? Pe cine a deranjat și cu ce?

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.