„Ma retrag, PDL Valcea are nevoie de o figura noua”

ÔÇó Romeo R─âdulescu este singurul care ┼či-a anun┼úat ferm candidatura la alegerile din toamn─â

├Änc─â de la ├«nceputul acestui an, o parte dintre membrii marcan┼úi ai PDL V├ólcea au f─âcut presiuni asupra pre┼čedintelui Dorel Jurcan, pe care l-au ├«ndemnat s─â demisioneze dup─â ce s-au pierdut alegerile locale ┼či parlamentare. Mai mult, au existat declara┼úii, ┼či nu pu┼úine, conform c─ârora fostul deputat ar fi spus c─â ├«n scurt timp va pleca din fruntea partidului ┼či va declan┼ča alegeri interne. P├ón─â la urm─â s-a ajuns la o decizie de compromis, Jurcan nu va demisiona acum dar a anun┼úat c─â nu va mai candida la alegerile interne care vor avea loc ├«n toamn─â. „M-am decis, nu ├«mi voi depune candidatura pentru un nou mandat de pre┼čedinte al partidului. Este timpul s─â vin─â o figur─â nou─â care s─â reorganizeze filiala jude┼úean─â ┼či s─â ob┼úin─â rezultate mai bune la viitoarele alegeri. Voi candida ┼či eu dar la o alt─â func┼úie de conducere ├«n cadrul partidului.”

┼×i, totu┼či… nu e sigur

├Än stilul caracteristic, Dorel Jurcan a l─âsat o porti┼ú─â de ie┼čire pentru o eventual─â r─âzg├óndire: „├Än acest moment sunt sigur de decizia mea, nu cred c─â m─â voi r─âzg├óndi. Alegerile sunt, oricum, ├«n toamna anului nu acum”. Zvonurile din interiorul partidului dat, ├«ns─â, un scenariu deloc fantezist. ├Än cazul ├«n care Vasile Blaga va c├ó┼čtiga alegerile la Conven┼úia Na┼úional─â din 23 martie, atunci Dorel Jurcan ar putea r─âm├óne pe pozi┼úii ┼či ar putea s─â se r─âzg├óndeasc─â, av├ónd ├«n vedere c─â cei doi sunt prieteni buni ┼či au avut o colaborare str├óns─â dup─â ce „Buldogul” a preluat ┼čefia na┼úional─â a┬á partidului. Mai mult dec├ót at├ót, deputatul Romeo R─âdulescu, ┼či-a anun┼úat sprijinul necondi┼úionat pentru Elena Udrea ├«n campania intern─â.

Contre Vâlcu-Rădulescu

Singurul parlamentar pe care ├«l are ├«n actuala registratur─â PDL V├ólcea, Romeo R─âdulescu, este singurul care a anun┼úat clar c─â va candida la conven┼úia jude┼úean─â a partidului. „Am mai spus-o ┼či o repet, voi candida ┼či am un plan clar de reorganizare a partidului. ├Ämi doresc c├ót mai multe candidaturi pentru a fi competi┼úie ┼či pentru ca membri de partid s─â aib─â de unde alege ┼či s─â trimit─â ├«n fruntea partidului omul potrivit.” Al─âturi de R─âdulescu, ├«n curs─â se va ├«nscrie, probabil, fostul vicepre┼čedinte de la Consiliul Jude┼úean V├ólcea, Romulus Bulacu, cel care a pierdut alegerile trecute contra lui Jurcan. Altfel, ├«ntre unul dintre sus┼úin─âtorii declara┼úi ai lui „Romic─â”, Sami V├ólcu, a declan┼čat deja un atac la adresa lui Romeo R─âdulescu, despre care a spus c─â este arogant, necopt ┼či c─â a ars etapele ├«n partid. „Acum e prim─âvar─â, cum s─â fiu copt, la var─â se coc fructele. Acum f─âr─â glum─â, eu consider c─â nu am ars nici m─âcar o etap─â. Am fost membru simplu, consilier local, viceprimar, primar ┼či acum deputat. Cine nu m─â dore┼čte s─â nu m─â voteze”, a replicat fostul primar al R├ómnicului care la precedentele alegeri a ├«nclinat balan┼úa serios dup─â ce ┼či-a anun┼úat sprijinul pentru Dorel Jurcan.