Loading

• Romeo Rădulescu este singurul care şi-a anunţat ferm candidatura la alegerile din toamnă

Încă de la începutul acestui an, o parte dintre membrii marcanţi ai PDL Vâlcea au făcut presiuni asupra preşedintelui Dorel Jurcan, pe care l-au îndemnat să demisioneze după ce s-au pierdut alegerile locale şi parlamentare. Mai mult, au existat declaraţii, şi nu puţine, conform cărora fostul deputat ar fi spus că în scurt timp va pleca din fruntea partidului şi va declanşa alegeri interne. Până la urmă s-a ajuns la o decizie de compromis, Jurcan nu va demisiona acum dar a anunţat că nu va mai candida la alegerile interne care vor avea loc în toamnă. “M-am decis, nu îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al partidului. Este timpul să vină o figură nouă care să reorganizeze filiala judeţeană şi să obţină rezultate mai bune la viitoarele alegeri. Voi candida şi eu dar la o altă funcţie de conducere în cadrul partidului.”

Şi, totuşi… nu e sigur

În stilul caracteristic, Dorel Jurcan a lăsat o portiţă de ieşire pentru o eventuală răzgândire: “În acest moment sunt sigur de decizia mea, nu cred că mă voi răzgândi. Alegerile sunt, oricum, în toamna anului nu acum”. Zvonurile din interiorul partidului dat, însă, un scenariu deloc fantezist. În cazul în care Vasile Blaga va câştiga alegerile la Convenţia Naţională din 23 martie, atunci Dorel Jurcan ar putea rămâne pe poziţii şi ar putea să se răzgândească, având în vedere că cei doi sunt prieteni buni şi au avut o colaborare strânsă după ce “Buldogul” a preluat şefia naţională a  partidului. Mai mult decât atât, deputatul Romeo Rădulescu, şi-a anunţat sprijinul necondiţionat pentru Elena Udrea în campania internă.

Contre Vâlcu-Rădulescu

Singurul parlamentar pe care îl are în actuala registratură PDL Vâlcea, Romeo Rădulescu, este singurul care a anunţat clar că va candida la convenţia judeţeană a partidului. “Am mai spus-o şi o repet, voi candida şi am un plan clar de reorganizare a partidului. Îmi doresc cât mai multe candidaturi pentru a fi competiţie şi pentru ca membri de partid să aibă de unde alege şi să trimită în fruntea partidului omul potrivit.” Alături de Rădulescu, în cursă se va înscrie, probabil, fostul vicepreşedinte de la Consiliul Judeţean Vâlcea, Romulus Bulacu, cel care a pierdut alegerile trecute contra lui Jurcan. Altfel, între unul dintre susţinătorii declaraţi ai lui “Romică”, Sami Vâlcu, a declanşat deja un atac la adresa lui Romeo Rădulescu, despre care a spus că este arogant, necopt şi că a ars etapele în partid. “Acum e primăvară, cum să fiu copt, la vară se coc fructele. Acum fără glumă, eu consider că nu am ars nici măcar o etapă. Am fost membru simplu, consilier local, viceprimar, primar şi acum deputat. Cine nu mă doreşte să nu mă voteze”, a replicat fostul primar al Râmnicului care la precedentele alegeri a înclinat balanţa serios după ce şi-a anunţat sprijinul pentru Dorel Jurcan.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.