326 total views

Staţiunea montană din Vâlcea se scufundă în datorii de milioane de euro

Deşi a beneficiat de atenţia autorităţilor în ceea ce priveşte asigurarea unor programe invesţionale de amploare, zona Voineasa- Vidra- Obârşia Lotrului intră uşor-uşor în faliment. Cu datorii de peste opt milioane euro, localitatea se aşează în pragul falimentului.

Viceprimar disperat

Viceprimarul din comună, Giani Man, îşi pune mâinile în cap în momentul în care vine vorba despre situaţia financiară. „Da, avem o situaţie extrem de favorabilă în ceea ce priveşte aşezarea, relieful, peisajul. Avem o investiţie în pârtia de schi care ne-a clasat drept cea mai frumoasă destinaţie pentru schi din sud-vestul Europei. Cu ce folos? Avem opt milioane de euro datorie către constructorul pârtiei, lucrări nefinalizate  şi multe alte necazuri”, se plânge viceprimarul Voinesei. De săptămâna aceasta, conform datelor oficiale, domeniul schiabil Schi Resort Transalpina a intrat în conservare, deschiderea acestuia pentru sezonul următor fiind incertă.

Fără şanse

Situaţia nu ar fi atât de drastică dacă zona ar fi deschisă dezvoltatorilor imobiliari. Cu o pârtie inaugurată la 19 kilometri de cea mai apropiată unitate de cazare şi cu păduri protejate de Codul Silvic de jur împrejur, investiţia de la Obârşia Lotrului pare sortită eşecului. „Nu ştim ce să mai facem. Deja analizăm în comisia de specialitate de la primărie cum să eliberăm certificate de urbanism pe parcele mici în zona Mănăileasa, Obârşie şi în alte zone. Dacă nu este teren împădurit sau cu vegetaţie forestieră putem face acest lucru. Asta nu va rezolva însă problema investitorilor majori în turism. Încă mai sperăm la minuni, dar, sincer, la ora aceasta, nu ştiu ce şanse mai avem”, declară viceprimarul Man. Discuţiile purtate de oficialii vâlceni cu reprezentanţii ministerului mediului şi cu cei al Pădurilor şi Apelor nu s-au dovedit fructuoase până în acest moment. Cât despre dialogul cu ministrul delegat pentru Turism Maria Grapini acesta aproape că nu există.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.