Succesul unei campanii de vaccinare într-o comună se datorează, fără doar și poate, eficienței comunicării dintre autoritatea locală și cetățeni. În cele din urmă, se pare că mulți și-au dat seama că, totuși, e o scăpare dacă faci vaccinul, este un risc dacă nu-l faci. Și, ușor, ușor, în Dăești, cetățenii, la îndemnul primarului, au comunicat între ei, a comunicat și el cu ei și astfel a contribuit cu personalul de la Primărie să-i convingă să se vaccineze.
George Popolan, s-a vaccinat anticovid la jumătatea acestei luni și urmează să facă a doua doză în săptămâna care urmează. Deși greu a achiesat la această decizie (a se vaccina!), ca mulți alții, în urma ei a decis că trebuie să se implice mai mult, înțelegând până la urmă importanța vaccinării anticovid. Astfel, a luat legătura cu conducerile SJU și DSP pentru a vedea care sunt pașii de parcurs pentru a aduce în comuna sa o echipă mobilă de vaccinare.
Așadar, astăzi, 31 octombrie 2021, o echipă mobilă de la Centru de Vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier s-a deplasat la Căminul Cultural din comuna Dăești pentru vaccinare anti-SARS-CoV 2. Totul, cum spuneam, la inițiativa primarului George Popolan care și-a petrecut prima parte a zilei de astăzi în centrul de vaccinare, aflat lângă sediul Primăriei, îndrumând și ajutând cetățenii în acest proces medical.
Într-o Primărie, oricare ar fi ea, unde este personal în directă interacțiune cu publicul, se consideră mai mult decât necesar aceste măsuri medicale, dar asta nu înseamnă că doar ei trebuie să se vaccineze. Ideea certificatului verde și de a avea responsabilitate față de persoana din fața ta care îți este aproape ar trebui să fie una puternică nu doar în administrația publică, ci și în afara ei.
Performanța de astăzi se bazează pe eforturile primarului, care a mers din poartă-n poartă, reușind astfel să convingă o bună parte dintre locuitori să se vaccineze împotriva COVID-19. Mai mult, edilul George Popolan vrea să colaboreze cu cele două structuri medicale și să organizeze caravane de vaccinare periodic. Să nu uităm, inclusiv cea de astăzi trebuie repetată peste 21 de zile, pentru a doua doză – rapelul!
În cele 6 ore alocate comunei Dăești, echipa mobilă a vaccinat 65 de persoane, cea mai în vârstă persoană având 91 de ani și cea mai tânără 18 ani.