585 total views

…și credem că există numeroase motive pentru modernizarea structurală și funcțională a administrației publice locale, plecând de la necesitatea funcționării mai eficiente a instituției și până la aspirația de a deveni o instituție respectată, și nu hulită, de cetățeni.

Mutarea sediului Direcției de Evidență a Persoanelor, poate fi un motiv de natură economică, tehnologică ori sociologică, cetățenii, ca beneficiari ai serviciilor publice, devenind în ultima vreme tot mai exigenți și nu mai acceptă ca necesitățile lor să fie determinate în mod exclusiv de ceea ce le oferă administrațiile. Vorbim despre un proces care implică un alt mod de administrare a serviciilor, dar care lasă locul unor noi tipuri organizatorice, bazate pe structuri descentralizate.

În acest context, ambasadorul Turciei în România, E.S. Özgür Kıvanç Altan, a ajuns la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, însoțit fiind de conducerea Asociației Oamenilor de Afaceri Turci în România, dar și de antreprenori turci din Râmnicu Vâlcea. „Pe parcursul întrevederii, reprezentantul diplomatic al Turciei s-a arătat impresionat de frumusețea județului și a municipiului Râmnicu Vâlcea, cu atât mai mult cu cât se afla pentru prima dată în vizită în oraș”, susține edilul urbei, într-un comunicat transmis public. Astfel, în prezența diplomatului, a fost inaugurat noul spațiu al Direcției de Evidență a Persoanelor, un serviciu public al Primăriei, mutat în centrul comercial „River Plaza Mall”, la etajul III. Noua locație este folosită de structura municipală cu titlu gratuit, în baza unui contract de comodat cu proprietarul complexului comercial și asigură condiții mult mai bune de interacțiune cu cei care doresc să obțină acte de identitate sau de stare civilă. Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Râmnicului asigură servicii specifice atât pentru locuitorii municipiului, cât și pentru cei ai localităților Dăești, Bujoreni, Stoilești, Nicolae Bălcescu, Milcoiu, Golești, Runcu, Dănicei și Ocnele Mari.

Adesea s-a putut observa, de către oricine, că la Direcția de Evidență a Persoanelor era mai mereu haos din cauza spațiului mic. Mai mult, să nu uităm de perioada pandemiei când cetățenii stăteau afară – ploaie, frig, vânt, caniculă – până să le vină rândul, încurcând inclusiv circulația în zonă. Această mutare administrativă cu siguranță va permite ca serviciul public de Evidență să-și desfășoare activitatea într-un mod mult mai favorabil cetățenilor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.