2,283 total views

…. trebuie ridicat personal de la Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea, deoarece din septembrie 2022 acestea nu se mai livrează la domiciliu.

Începând cu data de 15.09.2022, vâlcenii care solicită duplicatul cardului național de asigurări sociale de sănătate, în cazul pierderii, furtului, deteriorării, precum și în cazul modificării datelor personale, deoarece nu se mai livrează la domiciliul solicitantului prin curierat, asiguratul trebuie să se prezinte la sediul CAS Vâlcea sau la sediul CAS unde a depus cerere pentru eliberarea acestuia. Mai mult, la ridicare solicitantul va achita suma de 13 lei, contravaloarea cheltuielilor de producere. Asigurații se pot informa la Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea cu privire la tipărirea și intrarea în posesia cardului național duplicat, apelând numerele de telefon: 0250/738.035 (interioare 145, 147, 160), 0374/825733 sau 0374/825729.

Alin Voiculeț, directorul CAS Vâlcea, face și un APEL la cetățenii care au solicitat emiterea unui astfel de card, să se prezinte la sediul instituției pentru ridicarea lui. „Plecând de la numărul mare de carduri neridicate facem un apel către cei care au solicitat emiterea unui card național de sănătate duplicat, să se prezinte la sediul instituției noastre pentru a-și ridica acest card duplicat. Asigurații care au depus cereri pentru eliberarea unui act duplicat și cărora le-a fost eliberată adeverința înlocuitoare, pot verifica stadiul solicitării lor telefonic. Mai exact, pentru a afla dacă acel card duplicat se află la sediul nostru, cetățenii pot apela numerele noastre de telefon care se regăsesc pe site-ul instituției sau pe orice alt act de sănătate.”

Persoanele neasigurate vor beneficia de asistență medicală în cabinetele medicilor de familie

Voiculeț face precizări și cu privire la noutatea legislativă din domeniul sănătății care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Astfel, persoanele care nu fac dovada calității de asigurat au obligația să se înscrie pe lista unui medic de familie. Practic, și cei neasigurați vor putea beneficia de asistență medicală primară în cabinetele medicilor de familie. „La capitolul noutate legislativă care are o incidență mare asupra sistemului de asigurări de sănătate a apărut extinderea pachetului de servicii care se acordă în asistența primară persoanelor care nu fac dovada calității de asigurat. Această noutate legislativă presupune ca, de la 1 ianuarie 2023, toate persoanele care nu pot să facă dovada calității de asigurat au obligația să se înscrie pe listele unui medic de familie și să solicite serviciile din pachetul minimal de servicii mult extins față de ce a fost până la 31 decembrie 2022”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.