935 total views

…aduc o creștere a eficacității în sectorul nostru medical, prin investiții în infrastructură și servicii. Vorbim de investiții pentru binele pacientului care își încredințează sănătatea și viața în mâna cuiva într-un moment crucial și trebuie să aibă încredere în Om, în Echipă, în Sistem. Încrederea se construiește prin cunoaștere!

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, ne demonstrează că investițiile în sănătate sunt proiecte prioritate și în acest mandat și promovează un alt proiect de 2, 2 milioane de euro, fonduri europene. Mai mult, susține că în ultimii 3 ani a atras peste 50 de milioane euro, numai din fonduri europene, pentru modernizarea și dotarea unităților medicale aflate în coordonarea Consiliului Județean Vâlcea.

Zilele trecute, Rădulescu a dat ordinul de începere a lucrărilor la o nouă investiție ce vizează creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, proiect implementat cu fonduri europene, la Spitalul din Nord (Corp 2) și la Spitalul Vechi – (Corp 6).

Proiectul are o valoare totală de 11.092.882,48 lei (cca 2.200.000 euro) și presupune montarea în cele două locații a mai multor sisteme de supraveghere și detecție, semnalizare, alarmare, electrice. Mai exact, 4 Sisteme de supraveghere video (TVCI); 4 Sisteme de detecție, semnalizare, alarmare în caz de incendiu; 6 Sisteme de detecție, semnalizare, alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen în atmosferă; 2 Sisteme de instalații electrice; 2 Sisteme de fluide medicale; 2 Sisteme de ventilații; 2 Centrale de tratare a aerului.

Investițiile în sănătate înseamnă investiții în calitatea vieții! Sistemul medical românesc se confrunta cu o structură antică caracterizată prin lipsa resurselor financiare. Era mare nevoie de un sistem de asigurare și îmbunătățire a calității medicale, iar Râmnicu Vâlcea are un corp medical cu care se poate lăuda.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.