860 total views

În 2022, am prezentat un proiect care va aduce un plus-valoare în sectorul medical, pentru municipiul Râmnicu Vâlcea, implicit și județului Vâlcea, pentru rezolvarea problemelor de sănătate cu care se confruntă foarte mulți cetățeni – cancerul de toate tipurile.

Reamintim că legislativul din 2016-2020 a aprobat, în 2019, concesionarea unui teren existent în curtea Maternității, în suprafață de 1472 mp, pentru un centru medical cu profil oncologic – radiodiagnostic/radioterapie/imagistică, un centru medical ce, iată, deja funcționează în Râmnicu Vâlcea. Instituția medicală a fost așteptată cu real interes, deoarece serviciile medicale de diagnosticare, monitorizare evoluție boală și tratament sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie.

Așadar, serviciile oferite de beneficiarul Centrului de Radioterapie – Iodimed – vor fi destinate diagnosticării și tratării majorității tipurilor de cancer. Prin urmare, Iodimed, la Râmnicu Vâlcea, a pus la dispoziția clienților aparatură performantă, de ultimă generație, completată de resursele umane necesare (doctori), care-i permit să ne ofere servicii medicale de diagnostic al cancerului într-un volum mare. Până acum, pacienții bolnavi de cancer erau nevoiți să meargă la mai multe clinici pentru realizarea investigațiilor imagistice necesare și redarea unui plan de tratament sau pentru realizarea programărilor.

Astăzi aducem în atenția tuturor că în Clinica Neolife Râmnicu Vâlcea se poate efectua un examen de medicină nucleară – Scintigrafia! Doctor Viorica Ștefan, medic specialist de Medicină Nucleară și managerul Centrului Medical Neolife Vâlcea, face câteva precizări ale pregătirii pentru această investigație.

“În cazul Scintigrafiilor osoase, după injectare pacientul trebuie să bea minim 2 litri de apă și să aibă un timp de așteptare de cel puțin 2 ore, pentru ca radiotrasorul să se distribuie foarte bine în organism și să fie captat de leziunile care ne interesează. După cele două ore de așteptare, va fi scanat pentru 15-17 minute. Dacă medicul consideră că are nevoie de o clarificare pe o anumită zonă, va decide efectuarea SPECT-ului doar pentru acea zonă, fapt care va prelungi cu 15-20 de minute scanarea pacientului. Ulterior pacientul va pleca acasă, dar rămâne rezidual cu o radioactivitate. Recomandarea este ca după investigație să consume minim 2 litri de apă/zi în următoarele 48 de ore, să evite apropierea de alte persoane (nu mai aproape de 2 metri), mai ales de femei însărcinate și copii mici. Dozele de iradiere sunt foarte mici. Dar cel mai bine este să luăm măsuri de precauție.”

În Clinica Neolife Râmnicu Vâlcea, de peste 2 luni de zile, se fac investigații si tratamente!

Centrul Medical Neolife Vâlcea efectuează, GRATUIT prin decontare CAS, următoarele tipuri de scintigrafii:

SCINTIGRAFIE OSOASĂ COMPLETĂ

SCINTIGRAFIE OSOASĂ LOCALIZATĂ

SCINTIGRAFIE PARATIROIDIANĂ

SCINTIGRAFIE TIROIDIANĂ

SCINTIGRAFIE RENALĂ


DESCHIDEREA OFICIALĂ – 21 SEPTEMBRIE 2023


Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.