970 total views

Casa de Sănătate Vâlcea, până marți 25 ianuarie 2022, a încheiat un număr de 85 de contracte/acte adiționale cu medicii de familie din județ, pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2.

De ce? Pentru că prin Ordinul comun MS/CNAS, nr. 58/4/2022 a fost reglementată activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul cabinetelor medicale individuale din asistența medicală primară și în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanență, după caz.

Potrivit acestui act normativ, pentru derularea şi decontarea activităţii de testare, medicii de familie care au încheiate cu CAS Vâlcea contracte pentru activitățile de vaccinare încheie acte adiționale la aceste contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo – faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

Medicii de familie care nu au încheiate contracte pentru activitățile de vaccinare încheie contracte pentru activitatea de testare potrivit Ordinului MS/CNAS nr.58/04/2022. Potrivit precizărilor CNAS, obiectul pentru care se încheie contractul, îl constituie realizarea de către medicii de familie a activităților de vaccinare, de administrare a dozelor opționale suplimentare, de testare, după caz.

Până la data de 25.01.2022, au fost încheiate un număr de 85 de acte adiționale/contracte cu cabinete medicale individuale din asistența medicală primară (în 51 de localități din județ, din 89 total, există cel puțin un cabinet de medicină de familie care efectuează activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2), dintr-un număr total de 192 de furnizori care sunt în relație contractuală cu CAS Vâlcea.

Lista cabinetelor medicale individuale (medici de familie) care au încheiat acte adiționale/contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, poate fi accesată la urmatoarea adresă: http://www.casan.ro/casvl/post/type/local/lista-cabinetelor-medicale-individuale-medici-de-familie-care-au-incheiat-acte-aditionale-contracte-.html

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.