60 total views

Toată floarea cea vestită a PSD-ului s-a adunat la Orăştie într-o fostă unitate militară să stabilească ce se va întâmpla în această toamnă, în acest partid.

Dacă, după cum era ştiut, Victor Ponta va candida la Cotroceni, neputând să refuze această nominalizare, lupta cea mare se va da pentru urmaşul acestuia la şefia partidului, adică viitorul prim ministru al României, în varianta în care PSD căştigă scaunul de la Cotroceni.

Primul a mutat “tata socru”, dl. Sârbu, aducându-l lângă domnia sa pe avocatul Şova şi reactivând grupul de la Cluj al lui Ioan Rus şi al domnului Dâncu. Ce voieşte dl. Sârbu în fapt, este ca, ori dl. Şova, ori dl. Rus să conducă partidul, respectând întocmai ordinele pe care domnia sa, în postura din om din umbră, le va da.

Această mişcare a primit un răspuns din partea liderului sudist Liviu Dragnea, care având în spate Organizaţiile din Oltenia şi Muntenia, precum şi pe cele din Moldova, se gândeşte că a cam venit vremea ca tata socru să se ducă la pensie. Liviu Dragnea ştie că niciodată vechiul regat nu va accepta să fie condus de vreun ardelean, iar în ceea ce-l priveşte pe Şova, declaraţiile acestuia vis-a-vis de lipsa holocaustului în România, i-au tăiat orice şansă de a fi acceptat de comunitatea evreiască.

După câte observaţi, stimaţi cititori, Victor Ponta nu mai face parte din ecuaţie. Ideea prin care el dorea să continue conducerea partidului, respectiv proiectul USL, a fost distrusa de “bunul său prieten” Crin Antonescu, încă din luna februarie a acestui an.

Trebuie să fie cumplit pentru Victor Ponta, să simtă cum controlul partidului i se scurge printre degete, el fiind obligat să candideze, caz în care Liviu Dragnea îl va putea “termina” pe tata socru şi direcţiona partidul către o domnie a organizaţiilor de forţă ale PSD-ului, respectiv, cele din Oltenia şi Muntenia.

Îndrăznim să facem un pronostic

Dacă Liviu Dragnea conduce campania prezidenţială a PSD, Organizaţiile din Oltenia şi Muntenia plus o parte din cele din Moldova, vor avea scoruri electorale undeva la 70%, în timp ce în Ardeal, datorită cooptării UDMR-ului la guvernare, PSD nu va obţine mai mult de 20%.

Aureolat cu aceste rezultate, Liviu Dragnea îi va executa scurt pe liderii grupării de la Cluj şi de asemenea, va conduce Guvernul României cu o mână de fier, ţinând cont de experienţa de peste 16 ani în administraţia locală pe care o are.

Congresul PSD-ului din luna septembrie va arăta în mod clar această polarizare a opţiunilor organizaţiilor judeţene. Cu o dreaptă care nu va fi capabilă de un candidat unic, cu un Traian Băsescu lovit puternic de scandalul de corupţie al familiei sale şi cu un PSD “montat” să obţină atât scaunul de la Cotroceni cât si postul de prim ministru, vom avea o campanie prezidenţială care va semăna mai mult cu măcelărirea marmotelor, decât o luptă politică.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.