32 total views

27-28 iunie 2014 au reprezentat datele la care PNL, catalogat drept un partid istoric de tradiţie în România, a dat o reprezentaţie în cel mai curat limbaj bolşevic. 

Strânşi la Palatul Parlamentului pentru a-şi desemna liderul naţional şi candidatul pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, liberalii au reuşit să ne arate încă o dată, dacă mai era nevoie, că ce “naşte din pisică, tot şoareci mănâncă”.

sursa foto/oradesibiu.ro

Păcat de prestaţia fără cusur a preşedintelui de onoare al partidului Mircea Ionescu Quintus , care la venerabila vârstă de 97 de ani, a arătat că PNL-ul interbelic a produs întra-devăr valori, spre deosebire de epigonii de astăzi, care mai mult au fost atenţi la celebra strigare comunistă ”Teo, Luca, şi cu Dej, bagă spaima în burgheji!”.

Deşi a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe, drept marea speranţă a mişcării liberale din România, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a avut o prestaţie mai degrabă mediocră decât una de politician cu apartenenţă la Germania. Deşi se aştepta să fie votat “en fanfare”, dl. Klaus Iohannis, s-a trezit peste noapte că pentru liberali el nu reprezintă decât o “grefă” bună pentru a ridica scorul electoral dezastruos pe care-l înregistrează partidul în prezent.

Sincer, oastea liberală din sală se uita la dânsul mai mult ca la o “invenţie “ decât ca la un coleg, iar momentul post-desemnare în funcţia de preşedinte naţional, i-a fost fatal domnului Iohannis. Spunem acest lucru deoarece, omul se aştepta să fie nominalizat şi unicul candidat la preşedinţie, situaţie care i-ar fi adus puterea supremă în partid.

Când colo… să vezi surpriză ! Unul din cei care îi tot susura la ureche până la Congres această situaţie, apare şi face propunerea ca fostul preşedinte Crin Antonescu să fie cel care să reprezinte partidul în cursa prezidenţială. Cine este personajul? Acesta este nimeni altul, decât fostul ministrul al apărării, Teodor Atanasiu.

Cum menestrelul Orban s-a dat la “fund”, deşi până la Congres era foarte războinic, neamţul Iohannis s-a văzut pus în situaţia de a constata pe propia-i piele, efectele principiului al treilea al fizicii newtoniene, respectiv, “cel al acţiunii şi reacţiunii”.

Profesorul Klaus Iohannis a avut un refelex instinctual ca atunci când elevii fac gălăgie în clasă şi a solicitat Congresului să se mai gândească… vis-a-vis de nominalizarea unui al doilea candidat PNL la preşedinţie.
Numai că momentul lui de temporizare a fost dat peste cap de Crin Antonescu, care le-a spus-o liberalilor pe şleau, că dacă până acum el şi-a asumat propunerile lor, acum să-şi asume si ei, propunerea lui de a candida la preşedinţie.

Liberalii, care-l preferă oricând pe Crin Antonescu lui Klaus Iohannis, au fost de acord să amâne momentul răfuielii până în această săptămână la delegaţia permanentă, când trebuie să opteze pentru o singură nominalizare.
Dacă am fi agenţi de pariuri, am merge pe mâna lui Crin Antonescu deoarece, manevra acestuia pare destul de evidentă.

Şi-a confecţionat o imagine de politician care-şi asumă eşecul partidului pe care-l conduce prin demisia înregistrată după alegerile europarlamentare.

Şi-a confecţionat imaginea de politician de dreapta lansând pe piaţă ideea fuziunii cu PDL, partidul care tăiase salarii şi pensii şi împrumutase excesiv România şi pe care în ultimii trei ani îl criticase cu sârg.

Şi-a confecţionat imagine de promotor de colegi în funcţiile de conducere, pentru a veni apoi şi a se instala în funcţia abandonată în urmă cu ceva timp în ideea că, între timp partidul a mai crescut în sondaje.

Manevra domnului Crin Antonescu seamănă până la identitate cu manevra din 2004 a lui Traian Băsescu… dacă vă mai amintiţi “Dragă, Stolo!”. Sperăm că dl. Klaus Iohannis, nu va împărtăşi soarta domnului Stolojan, în sensul de a fi tras pe partea dreaptă a partidului, adică partea care nu mai e băgată în seamă.

Şi uite aşa, aşteptăm delegaţia permanentă unde majoritatea preşedinţilor de filială sunt oamenii lui Crin Antonescu. Ei il vor pune pe Klaus Iohannis în faţa unui fapt împlinit şi anume, prezidenţiabilul PNL va fi Crin Antonescu, iar el va fi omul muncitor care-i va face campanie acestuia.

În ceea ce priveşte PDL , fuziunea cu PNL este tot mai îndepărtată, iar Vasile Blaga nici nu o mai susţine în mometul de faţă, pentru că a obţinut ceea ce a dorit şi anume, blocarea criticilor venite din judeţe, vis-a-vis de scorul obţinut de partid la nivel naţional.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.