320 total views

Mircia Gutău contraatacă

Scena politică vâlceană arde mocnit în aşteptarea unui verdict în cazul primarului Emilian Frîncu, dacă va fi judecat în stare de arest sau în libertate, condiţie esenţială în declanşarea alegerilor parţiale la Primăria Râmnicului. Zilele trecute, ruga le-a fost ascultată,  instanţa de judecată a decis că primarului Emilian Frîncu îi prieşte mai mult la răcoare şi i-a respins eliberarea pe cauţiune, motiv suficient pentru demararea  campaniei electorale, pe ascuns sau la vedere. În acest moment, fotoliul de primar  este ,,vânat” de fostul edil Romeo Rădulescu, viceprimarul Gigi Matei, senatorul liberal Adrănel Cotescu şi fostul edil Mircia Gutău, care nu s-a decis încă. Acesta a declarat că  va lua o decizie după declanşarea procedurii de vacantare a postului de primar, dar dacă va renunţa  bătălia se va duce între ,,cei doi infatuaţi Romeo Rădulescu şi Gigi Matei”.

Rădulescu, Cotescu şi Matei

Primarul  Emilian Frîncu a ratat şi eliberarea pe cauţiune, motivul ar putea fi  infatuarea manifestată în faţa ,,plutonului de execuţie”, a instanţei de judecată. Se poate spune că liberalul a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a fi  judecat în stare de arest, drept urmare
USL –iştii şi PDL-iştii se pregătesc de alegeri parţiale la primăria Râmnicului, unii pe faţă, alţii ceva mai voalat.
Deocamdată, potrivit declaraţiilor neoficiale, lupta pentru fotoliul de primar se va duce între fostul primar pedelist, deputatul Romeo Rădulescu, senatorul liberal Adrănel Cotescu, din partea USL şi actualul viceprimar Gigi Matei, care va candida ca independent, dacă USL nu se va sparge până la declanşarea alegerilor.
Lista nu este bătută în cuie şi ar putea suporta modificări esenţiale în zona PDL, dacă fostul primar Mircia Gutău îşi va anunţa intenţia de a candida pentru un nou mandat, decizie care-l va scoate pe Rădulescu din cursa pentru Primăria Râmnicului.
Fostul edil a declarat că nu s-a hotărât încă, pentru că este mult prea devreme, în condiţiile în care  soarta  actualului primar este incertă.
Privind din afara bătăliei politice, pe lista existentă, fostul edil al Râmnicului a declarat că lupta pentru Primăria Râmnicului se va duce între doi infatuaţi…democrat liberalul  Romeo Rădulescu şi social democratul Gigi Matei, dacă acesta va fi susţinut de partid.
,,Deocamdată nu am hotărât nimic. Nu pot să spun că voi candida sau nu, pentru că niciodată nu trebuie să spui niciodată. În prezent situaţia nu este deloc clară, în ceea ce priveşte soarta domnului Frîncu. Din punctul meu de vedere, dacă vom avea,  vom avea alegeri parţiale abia la începutul anului viitor, în niciun caz mai devreme. Am înţeles, din presă, că bătălia se va duce între  Romeo Rădulescu, din partea PDL, senatorul Adrănel Cotescu din partea USL şi Gigi Matei, ca independent. Dacă actualul primar interimar Gigi Matei ar avea susţinerea partidului, ceea ce nu cred deoarece alianţa funcţionează încă, atunci bătălia s-ar duce între el şi Romeo Rădulescu, între doi infatuaţi, pentru că amândoi sunt la fel de aroganţi. Fără sprijinul partidului Matei nu are nicio şansă în confruntarea respectivă, aşa partidul ar putea să-i dea o speranţă.
Şansele sunt la fel de reduse şi pentru domnul Adrănel Cotescu, pentru că nu este cunoscut în oraş. Una e să candidezi la un post de parlamentar, pe un val de simpatie favorabil formaţiunii din care faci parte, alta e să candidezi pentru funcţia de primar, unde se votează omul, nu partidul.”, a precizat fostul edil al Râmnicului.

PNL se lasă greu dat afară din alianţa cu PSD

Fostul primar nu crede că alianţa USL se va sparge, cu toate şuturile primite de PNL din partea colegilor de la PSD. Gutău susţine că liberalii vor suporta cu stoicism loviturile date intenţionat de PSD, pentru a-i face să iasă de la guvernare, dintr-un motiv foarte simplu: în opoziţie le-ar fi mult mai rău.
,,Nu cred că alianţa se va sparge până la alegerile din 2016, pentru că interesele sunt foarte mari. Există o înţelegere la nivel înalt pe care o vor respecta călcând peste cadavre. E adevărat că vor fi foarte multe nemulţumiri în teritoriu şi nu numai, dar la nivel înalt odată ce ai bătut palma trebuie să respecţi înţelegerea. De aceea cred că PSD şuntează mereu PNL, doar , doar se satură şi iese din alianţă.E un război al nervilor, cine  pleacă primul din alianţă,  dar pentru PNL opoziţia nu este o soluţie, dacă nu ar fi la guvernare ar fi mult mai rău pentru ei. În judeţul Vâlcea, dacă ne luăm după numărul de primari, PNL este un partid puternic, dar asta nu este suficient.
Nu cred că USL va renunţa la candidatura lui Crin Antonescu pentru prezidenţiale, pentru că este varianta cea mai bună, cea mai sigură. Sorin Oprescu nu beneficiază de prea multă simpatie, la nivel naţional vorbesc, şi acest fapt s-a văzut în scorul obţinut la alegerile din 2009,  s-a clasat  sub 4%.  Depinde şi cu cine va veni PDL, eu cred că cea mai bună variantă ar fi fostul ministru Cătălin Predoiu. Cert este că bătălia este deschisă şi rezultatul depinde foarte mult de alianţele politice, de jocurile politice.”, a conchis Mircia Gutău.

Distribuie

3 comentarii

  1. Domnul Mirciia din păcate pt. Dvs va hotari iTribunalul de la Severin dinou.Recunoasteti! (vezi dosar corupție locuri de joaca) !

  2. GUTAU uita sa spuna ca este cel mai mare INFATUAT fost care a avut Valcea! De ‘ morti’ sa vorbim numai de bine!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.