Loading

Încă o dată am solicitat conducerii Consiliului Județean Vâlcea să ne ofere o explicație concretă cu privire la mașina cu nr. VL 09 XGT și pe care de aproximativ 2 ani de zile președintele acestei instituții, Constantin Rădulescu, o are în curtea sa.

Am cerut în copie toată documentația existentă – contract de închiriere, plată carburant, etc – totul pentru că președintele conduce această mașină în interes de serviciu, dar și personal, chiar dacă nu îi aparține, adică nu este în declarația sa de avere. Tot ce are legătură cu o persoană publică este de interes public! În baza celor solicitate, Constantin Rădulescu, Daniela Calianu- secretar județ, Bogdan Lăstun – director general, toți semnatarii răspunsului trasnmis astăzi către TdV, susțin că


„autoturismul nu aparține parcului auto al CJVL și, în consecință, în legătură cu acesta, nu a fost emis nici un document de natura celor solicitate”.


În aceste condiții, solicităm verificarea „cadoului” de către organele de control abilitate, pentru că aici miroase rău a fraudă fiscală și obținerea de foloase necuvenite de către o persoană publică, datorită funcției. Poate chiar și înregistrări fictive în contabilitatea SC Enduro SRL. Silviu Vasilescu, proprietarul Enduro SRL, a spus cât se poate de clar că această mașină a fost alimentată cu benzină de cel care o conduce, adică de președintele Constantin Rădulescu, și ne asigură și că era ca un fel de imagine pentru brand-ul Skoda. Exclus așa ceva, din mai multe motive pe care nu are rost să le mai detaliem aici. În schimb, putem scurt să spunem că obligatoriu un contract de dare în folosință gratuită, măcar, trebuia să existe!!! Vom solicita verificări de la organele de control abilitate, cărora le vom înainta adrese oficiale.

Nimeni, să fie clar, dar nimeni, nu dă o mașină împrumut așa, mai ales că vorbim de un președinte de județ și de o firmă privată care, chiar dacă este privată, trebuie să justifice consumul mașinii. Și uite așa, multe alte suspiciuni se pot lega de această „afacere”. Avem bănuieli, că și carburantul este înregistrat în contabilitatea Enduro. Rădulescu nu a băgat benzină din buzunarul lui, 100%! Dar, dacă a băgat să demonstreze, dacă poate!

Acum, Rădulescu Lucian anul acesta și-a luat mașină la un cost enorm, dar Rădulescu președintele, vedem că se înjosește să meargă cu mașini de împrumut! Nu are CJVL mașini? Ce se întâmplă de fapt în această instituție? Câte ilegalități merg pe „sârmă” zi de zi? Un președinte de CJ nu are cum să aibă beneficii de la o firmă privată! Nu are cum! Rădulescu este o persoană publică aleasă! Aici se poate lăsa chiar cu un dosar penal, pentru ambele părți, dacă cine trebuie își face cu adevărat treaba, dacă nu, aia e!!! Cine are sânge în instalație? Fapta este încriminată de Codul Penal!

Calea legală, dacă vrei să dai cuiva mașină pentru imagine, este să faci contract de sponsorizare, înregistrat, cheltuieli la fel înregistrate. În concluzie, documente clare din care să rezulte că un președinte nu încalcă legea și obține foloase necuvenite! Care e de fapt motivul pentru care Enduro a dat mașina? Unde e beneficiu societății? Și nu există un răspuns de genul: așa am vrut eu”! E un folos necuvenit, nu avea voie să ia o mașină de la cineva! Să nu uităm de cazul Scripcaru, primarul de la Brașov, care a luat o mașina, tot Skoda, de la o instituție din subordinea Primăriei, și a ajuns în instanță în urma plângerilor. Și lista poate continua. Să nu uităm nici că echipa de handbal a Râmnicului este imaginea Nurvil, promovând mașinile companiei, dar ele sunt vedete, există un contract încheiat la nivel de SCM și Nurvil, bine definit, chiar. dulescu e vedetă și noi nu știm? Duce el numele Skoda mai departe? Da, acum chiar l-a dus! I-a făcut o imagine, „antâia”!!!

În loc de concluzii,

Vasilescu, în urma discuției, se gândea serios să-i ia mașina. Oare i-a luat mașina? Că dacă da, e un mare semn de întrebare – de ce, dacă totul este legal!?!?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.