Loading

…Drumul Naţional 7D, un drum de pământ care trece prin patru localităţi vâlcene în sfârșit a fost preluat de Consiliul Județean, în urmă cu puțin timp. Astfel, DN 7D este acum în patrimoniul județului, devenind DJ 703 H, în aceste condiții administrația județeană putând să înceapă modernizarea lui din fonduri proprii sau să depună documentaţii în vederea accesării de fonduri europene.

DN7D, astăzi DJ 703H, dtpdv, este important pentru dezvoltarea turismului în „Ţara Loviştei”. Până la aprobarea proiectului pentru obținerea de fonduri guvernamentale/europene, au început lucrările de asfaltare, kilometru cu kilometru, finanțate din bugetul propriu, prin RAJDP. Drumul unește 4 (patru) localități vâlcene – Perișani, Boișoara, Titești, Câineni, localități care deși beneficiază de un peisaj ce îți taie respirația, administrațiile nu au parte de o mare dezvoltare, având majoritatea bugete foarte mici, dar și primari cam delăsători.

DJ 703H face legătura între Câineni/ Vâlcea şi Curtea de Argeş/Argeş, un drum care scurtează semnificativ distanţa între Sibiu şi Piteşti, undeva la 45 km. Cu o lungime de 31 de kilometri, începe la Câineni, la intersecţia cu DN7 şi se termină la graniţa cu judeţul Argeş, într-un drum judeţean. Să nu uităm că DN 7D a fost până în 2003 tot un drum judeţean, însă autorităţile de atunci au sperat că vor reuşi să-l modernizeze mai uşor dacă îl vor clasifica drept un drum naţional. Nu a fost să fie, decizia, în timp, dovedindu-se a fi una „fără cap” și care a dat ocazia întârzierii extreme a modernizării acestuia, dar și a dezvoltării din punct de vedere economic și nu numai a întregului ținut numit – Țara Loviștei!

La numai două luni de când CJVL a preluat DN 7D, toarnă deja primii 3 km de asfalt pe acest drum de pământ. Se fac astfel primii pași pentru intrarea în normalitate, fiindcă este nedrept ca oamenii locului, dar și cei care tranzitează această zonă să folosească un drum aflat mult sub standardele vremii. Primele lucrări au început în comuna Perișani, satul Spinu, fiindcă acolo drumul se afla într-o stare avansată de degradare.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.