Loading

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea face apel către toate administrațiile publice locale din județ să respecte prevederile Horărârii nr. 2/27.02.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, potrivit cărora, primarilor, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, le revine obligația să identifice toate persoanele sosite din țările afectate de noul coronavirus de pe teritoriul localităților lor și să țină o evidență a acestora.

Situația cu aceste persoane trebuie să conțină datele de identificare a acestora, țările din care au sosit, precum și locurile de îmbarcare, tranzitare și ședere în țara noastră și va fi înaintată zilnic Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, potrivit aceleiași hotărâri, comitetele locale pentru situații de urgență trebuie să realizeze zilnic acțiuni de monitorizare a persoanelor izolate sau autoizolate la domiciliu, în vederea respectării de către acestea a măsurilor dispuse de autoritățile competente și să sesizeze Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi sau să anunțe la 112 cazurile în care izolarea /autoizolarea la domiciliu nu este respectată.

În acțiunile de identificare a persoanelor sosite din zone afectate de coronavirus ale comitetelor locale pentru situații de urgență vor fi implicați și asistenții sociali sau cei comunitari, care vor prelua și solicitările de hrană, alimente, apă potabilă, produse de igienă personală etc, de la persoanele aflate în izolare/autoizolare la domiciliu.

Menționăm că neîndeplinirea obligațiilor de monitorizare a persoanelor din această categorie ar putea conduce la transformarea acestora în vectori de răspândire a bolii COVID-19, răspândirea acesteia într-o anumită localitate din cauza neimplicării în situațiile evidențiate mai sus, revenind în totalitate comitetului local pentru situații de urgență din localitatea respectivă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.