Loading

…Alin Holcă și Ionuț Gavrilă nu sunt „apți” pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcției de director artistic la Teatrul Municipal „Ariel”. Astfel, „comisia” de soluționare a contestațiilor comunică următorul rezultat :

– „respins” conform Cap. II, Secțiunea a 4-a, Art. 34, alin (1) pct. a) din HG 286/2011 – „Contestația va fi respinsă în următoarele situații: a) candidatul nu îndeplinește condițiile pentru a participa la concurs”, atât și nimic mai mult !!!

Candidații nemulțumiți de modul de soluționare a contestației – Alin Holcă și Ionuț Gavrilă – se pot adresa instanței de contencios administrativ, în condițiile legii, conform Art. 35 din HG 286/2011. Din informațiile noastre, cei doi candidați „respinși” pregătesc demararea procedurilor judiciare de suspendare a concursului și eventual reluarea lui. Mai mult, din studiul HG 286/2011, invocat „regește” și de „comisia” de soluționare a contestațiilor, etapele acestui concurs nu sunt respectate încă de la publicarea anunțului, iar pe parcurs multe alte art. din acest HG sunt omise. Până la finalul „războiului”…

Ca idee,

…creatorul platformei de recrutare în administrație posturi.gov.ro, Cristian Botan, a identificat cele mai folosite cinci metode de fraudare a concursurilor de angajare la stat…

Metoda #1:

Timpul alocat pentru înscrieri – se stabilește un interval cât mai scurt pentru depunerea dosarelor, astfel încât concurența să fie cât mai redusă. Acest interval este uneori de numai 5 zile, incluzând sfârșitul de săptămână. Rămân astfel 3 zile în care candidații de bună-credință trebuie să vadă anunțul, să-și adune documentele necesare dosarului și să se deplaseze fizic la instituție pentru a-l depune. Ca regulă de lucru, e mult mai simplu să fraudezi un concurs cu 3 candidați, decât unul cu 39…,

Metoda #2:

Studiile necesare – se aleg domenii de studiu care n-au nimic de-a face cu activitatea funcției pentru care se organizează concursul. Spre exemplu, pentru funcția de inspector la Compartimentul Relaţii cu Publicul al unei primării din județul Iași se admit studii superioare în domeniul geografie. La fel și pentru funcția de consilier la Compartimentul Evidenţă Asiguraţi, Carduri şi Concedii Medicale dintr-o casă județeană de asigurări de sănătate…,

Metoda #3:

Documentele necesare pentru dosar – se solicită adeverințe, certificate, atestate sau diplome a căror obținere depășește calendarul stabilit pentru depunerea dosarelor. În absența acestor documente, dosarul este respins, iar ca o „pură coincidență” este destul de probabil ca unul dintre contracandidați să aibă deja toate aceste documente pregătite…,

Metoda #4:

Subiectele pentru proba scrisă – se stabilește o bibliografie cât mai complexă, menită a descuraja candidații de bună-credință. Spre exemplu, pentru un post de director general în cadrul unui minister (concurs care se desfășoară în această perioadă, de altfel), bibliografia cuprinde 29 legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru și regulamente europene. Am făcut un exercițiu simplu și am adăugat toate cele 29 documente în același fișier Word, cu font Times New Roman de 12, la spațiere de un rând. Rezultă 2.377 pagini (898.741 cuvinte, 5.489.741 semne) pe care trebuie să le înveți în cele 12 zile stabilite între momentul în care postul a fost scos la concurs și ziua în care susții proba scrisă, adică o medie de 198 pagini/zi. Dacă totuși te încăpățânezi să încerci, atunci ia în calcul faptul că este destul de posibil ca unul dintre contracandidații tăi să aibă deja cele câteva subiecte de concurs posibile, adică va învăța cam o pagină pe zi, iar acest lucru îi va fi mai mult decât suficient pentru a obține punctaj maxim la proba scrisă.

Metoda #5:

Interviul – se departajează candidații chiar și la doar câteva puncte, suficiente însă pentru ca postul să meargă în direcția prestabilită. O situație interesantă este aceea în care unul dintre candidați lucrează deja în instituție sub o formă contractuală (detașat, angajat temporar ș.a.) și se prezintă pentru a fi intervievat ‘independent’ de oameni care-i sunt deja colegi de câteva luni sau uneori chiar de câțiva ani. Contestația față de rezultatul interviului este inutilă, dat fiind că nu poți compara prestația ta față de cea a contracandidatului care a obținut postul”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.