Loading

La Slătioara, candidații înscriși în cursa alegerilor parțiale din 27 iunie, pentru funcția de Primar al localității, de sâmbătă 12 iunie 2021, se află oficial în campania electorală. Șansele candidaților sunt puse sub semnul întrebării deoarece voturile se vor împărți la 4. Chiar și așa, să dăm Cezarului ce este al Cezarului! Cu șanse de câștig destul de mari pleacă candidatul PSD, urmat de ceilalți 3 – PNL, PMP și AUR. Destul de greu de acceptat că USR nu are un candidat, dar are AUR!

Un motiv în plus să ne uităm puțin la candidatul de la AUR, pentru că PNL și PMP sunt partide renumite, iar AUR se pare că aduce realinieri și reorientări pe eșicherul politic. De la această structură politică vine și candidează pentru Slătioara, Luculescu Cosmin, un tehnician veterinar care promite că se va uita prima dată „pe jos” și apoi va aspira la lucrurile mărețe și mult mai greu de obținut.

Ne-a mărturisit că adesea se întreabă: „Dacă ce este ușor nu faci, cum poți să te lauzi cu „SF-uri”?”, referindu-se de fapt la atragerea de fonduri europene prin proiecte de anvergură, în condițiile în care copiii nu au unde să se joace, canalizare nu există în toate satele – deși suntem la 32 de ani distanță de Revoluția din ‘89 – sala de sport nu, jumătate din comună are probleme cu apa potabilă ca debit, dar și calitativ sau multe altele…

Are în lista sa de priorități îmbunățățirea traiului zilnic prin gândirea unor programe locale, benefice comunității, în funcție de lipsurile pe care le va descoperi. Deja se gândește la înființarea unui târg săptămânal, unde localnicii să poată să-și vândă produsele, astăzi lipsa unuia îi face să iasă pe marginea drumului. Alt program local și care susține că va fi util comunității este și un centru de colectare a fructelor și unul a laptelui, de la producătorii locali, prin colaborări cu diverse societăți economice cu acest domeniu de activitate.

După ce va rezolva confortul simplu al cetățeanului, Luculescu Cosmin susține că se va apleca și către programe/investiții mai ample de interes local. Astfel, o altă intenție este crearea unui parc fotovoltaic, o construcție benefică oricărei comunități mici sau mari și care aduce un plus valoare. Are în atenție și atragerea de investitori care pot asigura noi locuri de muncă prin dezvoltarea unui business pe plan local, pentru că oportunități sunt.

Luculescu Cosmin se pare că în campania electorală se va bucura de sprijinul liderului George Simion care promite să vină în localitatea vâlceană pentru o propagandă electorală de amploare.

Vom vedea !

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.