166 total views

Buzunarul omului de rând a ajuns, pentru PSD şi Victor Ponta, “sacul fără fund”, acea resursă inepuizaibilă de colectare a fondurilor necesare pentru ascunderea incompetenţei în actul de guvernare.

PSD nu are o gândire economică sănătoasă, bazată pe planuri şi proiecţii bugetare, studii clare, detaliate care să reflecte realitatea şi care să intuiască efectele. Drept dovadă stau ultimele taxe introduse în căutarea disperată de a umple deficitele: creşterea accizei la carburant, care în loc sa aducă încasări a determinat transportatorii să alimenteze înainte de intrarea in ţară şi taxa pe stâlp şi construcţii sau mai exact, taxa pe investiţii, care îşi regăseşte efectul tot în buzunarul cetăţeanului prin scumpiri în lanţ. Taxarea înseamnă de două ori tăierea banilor românilor: o data prin plata lor directă, a doua oară prin preţuri mai mari. Cum să se dezvolte România sub asaltul unui guvern socialist primitiv, care ştie doar să dijmuiască, în loc să producă?

Dar nu ne-am dezmeticit bine după numărarea a 38 de taxe implementate în ultimele 12 luni, că deja premierul face un nou anunţ: proiectul de Cod Fiscal ce ar urma să intre in vigoare din 2015 prevede biruri usturătoare- impozitul auto va creşte de 2,5 ori, iar taxele locale se vor majora cu 50%.

Când a fost întrebat, “de unde vin banii pentru acoperirea deficitului suplimentar rezultat din reducerea CAS”, premierul s-a arătat extrem de relaxat. Privind sursele de acoperire a reducerii CAS, el a afirmat că măsura este susţinută, contabil, de impozitele şi taxele ce vor urma şi inclusiv de creşterea accizei. Victor Ponta, prins de vârtejul minciunilor nenumărate, a uitat că pretextul pentru creşterea preţului la carburant cu 0,7 eurocenţi, a fost destinaţia exclusivă a banilor pentru autostrăzi.

Slaba colectare a veniturilor și lipsa unui proiect viabil din punct de vedere economic, pentru țară, fac ca Guvernul Ponta să nu aibă alte soluții, decât cele de tip fanariot, prin sufocarea românilor cu noi taxe și impozite şi jecmănirea mediului de afaceri.

Preşedinte PDL Vâlcea, ROMULUS BULACU

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.