221 total views

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost subiectul unei dispute foarte dure în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean ce a vut loc ieri, 22 iulie a.c..

Discuţiile au vizat tema achiziţiilor de la Spitalului Judeţean de Urgenţă, dar şi alocarea unei sume pentru achiziţionarea unor medicamente şi materiale consumabile. De ce spunem că discuţiile au fost dure? Pentru că domnul Dumitru Tărăşenie, consilier judeţean PNL, autorul iniţiativei de a demasca MAFIA care se îmbogăţeşte din contractele pe fonduri europene de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, acuză un întreg sistem de FRAUDĂ.

“La Spitalul Judeţean există suspiciuni de fraude financiare, de achiziţii de bunuri – aparatură şi materiale consumabile la nişte preţuri exorbitante…de la preţuri duble, până la preţuri de 20 de ori mai mari decât preţul pieţei. Există suspiciuni şi există şi informaţii la nivel de bârfă în acest moment, că unele din aceste achiziţii se fac de la firme pe care le-ar controla într-un fel sau altul anumiţi oameni politici din judeţ. Există de asemenea suspiciuni că diferite servicii care sunt atribuite şi au costuri sub limita obligatorie care permite atribuirea unor contracte de acest gen, fără licitaţie, încap tot pe mâna unor firme care sunt interpuse….colateral…prin spate…în influenţe ale unor oameni politici. Eu am solicitat în acest sens ca această conducere nouă interimară a SJU să elimine toate aceste suspiciuni care aplanează asupra spitalului şi să facă publice toate contractele de achiziţii pe site-ul SJU Vâlcea”, a spus consilierul PNL, Dumitru Tărăşenie.

Acesta nu doar bănuieşte că la Spitalul Judeţean este o fraudă pe care din păcate nu poate să o controleze, dar susţine că în următoarele săptămâni va face tot ce-i stă în putinţă pentru a scoate la iveală neregulile care se perpetuează în Spitalul Judeţean, spital ce se află în administrarea CJ Vâlcea din 2010. Consilierul judeţean mai susţine că s-au cumpărat medicamente de aproape 4 milioane de euro, iar acum când sumtem la mijlocul anului spitalul nu are medicamente şi materiale sanitare.

“ Nu vorbim de medicamente speciale pentru bolnavii cronici sau boli grave, vorbim de materiale consumabile de strictă necesitate ca: branulă, seringi, feşe, plasturi….Nu se poate ca la jumătatea anului după ce ai făcut licitaţie de aproape 4 milioane de euro şi ai cumpărat medicamente, să nu ai aceste lucruri de strictă necesitate….mă trimiteţi pe mine pacient să le cumpăr şi dacă nu am bani ce fac?…moare bolnavu că nu are cu ce să i se facă o perfuzie sau o injecţie?”….

Şi totuşi, cel mai ciudat din această disputa, care a fost oricum una politizată până la final, a fost intervenţia consilierului PSD, Constantin Pârvu, membru în Consiliul de Administraţie al SJU, care nu numai că a fost foarte de acord cu cele spuse de consilierul PNL, Dumitru Tărăşenie, dar a facut şi acesta nişte afirmaţii destul de grave spunând că ştie clar cine este în spatele acestor lucruri “grele” de la SJU…fără a da nume, a replicat consilierul jud PSD, Constantin Pârvu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.