255 total views

Cotidienele centrale au scris săptămâna aceasta despre o avertizare de la UEFA care a semnalat Comisiei de Integritate a FRF un nou meci aranjat pentru pariuri în România. Sursele federale au lăsat de înţeles că meciul în cauză ar fi Damila – FC Maramureş, disputat în etapa a XIX-a. Oficialii Damilei neagă orice implicare necurată la partida cu Maramureş.
“Clubul FC Damila este un club cu finanţare privată, iar toate performanţele obţinute până acum au fost făcute cu investiţii importante. Noi am plecat de jos, din Liga a V-a şi am reuşit să promovăm succesiv până în Liga a 2-a, iar în acest sezon avem şansa de ajunge pe prima scenă fotbalistică a ţării. Damila a jucat şi joacă toate meciurile doar pe teren şi nu cred că există cineva in fotbalul românesc care poate să ne acuze de ceva. Implicarea numelui Damila în scandaluri care exced cadrului sportiv nu este conformă cu realitatea. FC Damila îşi rezervă dreptul de a acţiona în consecinţă împotriva oricărei persoane fizice sau juridice ce aduce atingere prestigiului şi imaginii clubului nostru. Noi ne-am construit un brand în aceşti ani pe care nu vrem ca, diferite conjuncturi sau acuze nefondate, să-l păteze. La Damila s-a muncit mult ca să ajungem aici şi nu accept ca cineva să ne implice în zonele <<negre>> din fotbal, nici măcar tangenţial”, a ripostat Lucian Munteanu, preşedintele clubului FC Damila.

La rândul său şi directorul sportiv Bogdan Medrea spune că Damila nu se implică în pariuri: “La Damila avem stabilitate financiară şi ne respectăm fotbaliştii pe care îi avem sub contract prin achitarea salariilor şi primelor prevăzute în contractele de joc. Din acest punct de vedere nu depindem decât de firma care ne finanţează, iar lucrurile la clubul nostru sunt foarte transparente. Dacă există alte cluburi care, din diferite motive, se implică în jocurile legate de pariurile sportive, acestea trebuiesc sancţionate foarte drastic, dar după ce aceste fapte sunt dovedite. Faptul că noi jucăm cu echipe care sunt suspectate de astfel de jocuri necurate, nu este vina noastră. Concret, la meciul cu Baia Mare, cred că scorul putea fi pe uşor 7 – 0 pentru noi şi exclud varianta în care ar fi existat o înţelegere pentru ca scorul final sa fie 3-0. La acel meci, Damila a avut alte zece ocazii mari de a înscrie, dar acestea nu s-au concretizat, iar ultimul gol a fost marcat în minutul 88. Pe de altă parte, nici nu pot să mă pronunţ în legătură cu atitutinea jucătorilor oaspeţi, pentru că nu putem ştii condiţiile şi problemele clubului respectiv. E treaba lor dacă şi-au apărat corect sau nu şansele sau dacă aceasta este sau nu valoarea lor sportivă”, a declarat şi Bogdan Medrea.

Probleme la FC Maramureş

În campionatul în curs, FC Maramureş a avut mai multe probleme din care enumerăm:
– a început sezonul cu un meci acasă la… Zlatna, urmat de un altul la Bistriţa! A revenit la Baia Mare unde a stat până în iarnă, atunci când a fost în discuţii pentru o mutare la Sibiu. Neînţelegerile cu autorităţile locale au dus la renunţarea la această schimbare de domiciliu. Din lipsă de soluţii s-a încercat mutarea la Sighet, ajungându-se la o revenire cu coada între picioare la Baia Mare.
– cel mai bătrân fotbalist din Liga a II-a evoluează la gruparea din “Dealul Florilor”. Este vorba de Petrică Negrea, în vârstă de 39 de ani şi 7 luni, care a evoluat ultima dată în weekendul trecut, în eşecul de la Rm. Vâlcea, scor 0-5
– toate meciurile de acasă din acest retur au început mai târziu decât ora oficială, existând mereu probleme din cauza autorităţilor locale, care împiedică desfăşurarea partidelor pe “Viorel Mateianu” până în ultimul moment
– din etapa a 8-a FC Maramureş nu a mai avut rezervă de portar pe foaia de joc. Dacă în tur a fost vorba de probleme de lot cauzate de accidentarea lui Danciu, din retur nu mai există decât un portar, veteranul Mihai Şteţca.
– în ultimul meci de campionat, echipa antrenată de Romulus Buia a avut doar trei rezerve pe foaie, un record negativ al seriei a II-a! Recordul absolut al sezonului este deţinut de Sportul, care a avut o singură rezervă în meciul cu Chindia
– în tur, portarul titular Olaru venea la meciuri cu trenul de la Galaţi!
– nu au câştigat niciun meci în deplasare în acest sezon, singurele puncte provenind din două egaluri, un 1-1 cu FC Bihor (et.12) şi un 0-0 cu Corona (et.17)
– cu excepţia retrasei Unirea Alba Iulia, FC Maramureş are cele mai multe goluri primite în acest sezon dintre echipele din seria a II-a: 28
– pe arena din Baia Mare, maramureşenii nu au pierdut niciun meci în acest sezon! Singura înfrângere pe teren propriu a fost suferită la Bistriţa, în etapa a IV-a, scor 0-1 cu Damila!

Rezultate

CS Municipal – FC Maramureş 5-0
Luceafărul Oradea – FC Bihor Oradea 3-2
Damila Măciuca – UTA Arad 1-0
Alro Slatina – Politehnica Timişoara 1-1
Corona Braşov – CS Mioveni 1-0

Clasament

1. Corona Braşov         17    10    4    3    26-15        34 (+7)
2. ACS Poli Timişoara    17    8    7    2    27-14        31 (+7)
3. AS Damila Măciuca      16    8    4    4    22-15        28 (+4)
4. FC UTA Arad        18    8    5    5    21-13        27 (+2)
5. CS FC Bihor Oradea     18    6    7    5    26-23        25 (-2)
6. CS Mioveni         17    5    8    4    21-16        23 (-1)
7. CSM Rm. Vâlcea      15    6    3    6    19-20        21 (-6)
8. FCM Târgu Mureş    16    6    3    7    18-19        21 (-3)
9. FC Argeş            15    6    2    7    20-18        20 (-4)
10. FC Maramureş        17    4    6    7    17-25        18 (-9)
11. Luceafărul Oradea    16    4    6    6    17-22        18 (-6)
12. CS ALRO Slatina     16    2    6    7    12-18        13 (-11)

Etapa viitoare

FC Maramureş – FC Argeş
FC Bihor Oradea – CS Municipal
UTA Arad – Luceafărul Oradea
Poli Timişoara – Damila Măciuca
CS Mioveni -Alro Slatina

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.