2,137 total views

….o numire din partea Alianței USR PLUS care vedem că își cam bate joc de ministerele primite politic, prin numiri de persoane fără experiență. Așadar, PLUS tocmai a numit, atenție!, un șef de autobază pe poziția de comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu (GNM), cu zero expertiză, experiență sau studii pe mediu ! Deci, un individ care nu se știe, prin „competența” sa, ce ar putea el să le ceară comisarilor de mediu cu experiență de peste 10 ani, poate chiar 30, care se află în acest minister.

Ca partid, cum să-ți generezi singur astfel de vulnerabilități ?

Stimabililor, voi cei din PLUS, vorbim de o poziție de conducere care trebuie să controleze alte grupuri de experți din domeniul de stat sau privat. Din informațiile noastre, acest personaj David Mihail nu are nici măcar 2 ore de muncă în acest domeniu !? Ce să le ceară el comisarilor șefi de mediu, ce să spună despre situațiile din teren, ce măsuri să ia și ce dispoziții să dea ?

„Timpul de Vâlcea” a publicat zeci de articole despre dezastrul, local și județean, privind deșeurile municipale, obiect de activitate al Ministerului de Mediu, un minister unde vedem că se încearcă acapararea lui cu indivizi care nu au legătură cu acest domeniu. În aceste zile publicăm o anchetă jurnalistică, subiectul fiind operatorul de salubritate BCA VIO Service, din Turnu Severin, un operator care activează în județul Vâlcea fără autorizații !!! Cât de mult trebuie să strige media să audă cine trebuie și astfel de derapaje administrative să fie eliminate din start, atunci când sunt sesizate ? Chiar nu s-a înțeles că incompetența profesională ajunge să-și pună amprenta pe deciziile tehnice și să ne coste vieți și distrugeri ? Cum să te numești clasă politică nouă, dar să copiezi metehnele PSD și PNL ?

Președintele Iohannis, prin noiembrie 2020,..

…spunea că „respinge categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare”.

Tot atunci mai susținea că recompensa politică drept unic principiu de funcționare a statului este apanajul unei mentalități învechite și reprezintă totodată un afront adus cetățenilor și o frână în dezvoltarea oricărei societăți democratice, îndemnând toate partidele să întreprindă demersuri doar în slujba cetățeanului. Autoritățile și instituțiile locale, trebuie conduse de persoane care își asumă și răspund, inclusiv în fața legii, pentru deciziile luate. Vedem, totuși, că în 2021 continuăm fără niciun fel de justificare promovarea unor persoane care nu dețin competențele necesare. Competența nu primează, carnetul de partid fiind cel mai important. Dacă ai lipit afișe ajungi să conduci, chiar dacă CVul nu-ți certifică abilitățile profesionale.

Iată ce declara David Mihail, când a candidat pentru funcția de președinte la CJ Alba

“Suntem la începutul unui drum dificil, dar ştim că alături de oamenii de bine din toate localităţile din Alba vom reuşi să oferim o alternativă viabilă şi să arătăm că se poate face politică şi administraţie în interesul cetăţenilor. (…) Îmi doresc să contribui la schimbarea profundă a comunităţii din care fac parte şi am convingerea că implicarea în viaţa socială înseamnă şi faptul de a contribui la dezvoltarea comunităţii. România trebuie să se dezvolte într-un mod sănătos pe termen lung. (…). Însă doar atunci când vom reuşi să legăm politicile, transparenţa şi resursele de la nivel european cu cele de la nivel naţional şi local, vom putea cu adevărat să schimbăm România în bine. Pentru un viitor aici, acasă, pentru fiica mea, dar şi al nostru al tuturor, am decis să îmi asum candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba din partea Alianţei USR-PLUS”.

Acesta mai susţinea că are alături o echipă de oameni competenţi, profesionişti şi integri, împreună cu care va încerca să atragă investitori şi de a se înfiinţa astfel noi locuri de muncă, pentru a creşte nivelul de trai şi pentru a face posibilă întoarcerea acasă a celor care au emigrat în alte ţări, din cauza sărăciei şi a corupţiei din România.

Mihail David este liderul PLUS Alba, un tânăr politician care și-a propus să împrospăteze politica prăfuită a județului Alba, să aducă un PLUS de profesionalism, de corectitudine. (…) În vârstă de 34 de ani, Mihail David a lucrat în mediul privat ca director general adjunct la o firmă din domeniul transportului de marfă şi logistică, activând, de aproape 13 ani, în voluntariat în mediul ONG. În 2017 a devenit voluntar al Platformei România 100, asociaţia fondată de foşti membri ai Guvernului Cioloş, iar la începutul lui 2018 a fondat prima Comunitate Locală din România, RO100 Alba Iulia. După lansarea PLUS, a devenit membru al organizaţiei judeţene Alba, al cărei preşedinte a devenit în 2019. Este membru în echipa Comisiei Naţionale de Politici Publice, Economie şi Antreprenorial.

„Motivul principal pentru care mi-am asumat această candidatură este faptul că îmi doresc ca generația fiicei mele de 5 ani și jumătate să aibă o soartă mai bună aici acasă, nu soarta milioanelor de români care din cauza corupției și sărăciei au plecat din țară. La Consiliul Județean Alba merităm oameni competenți, profesioniști și integri și împreună cu echipa mea de consilieri vom fi acea schimbare de care tot județul Alba are atâta nevoie”, mai declara acesta pentru media județului Alba.

Domnule David Mihail, interesante declarațiile în care folosiți cuvinte mari – corupție, sărăcie, profesionalism, corectitudine, competență. Totuși, prin ceea ce acum politic ați acceptat și anume, funcția de comisar general adjunct la Garda Națională de Mediu, fără a fi calificat pentru această numire, fie ea și politică, vă contraziceți declarațiile date în media. Alba Carolina TV spune că această numire pune pe jar membrii USR-PLUS ai județului Alba, dvs fiind „promovat” prin expresia – „PLUS, PLUS, până sus și Mihail s-o ajuns!”, întrebându-se și ei ca și noi : ce vă recomandă pentru această funcție ?

Dacă accesați site-ul publicației noastre…www.timpuldevalcea.net …. veți găsi ancheta jurnalistică pentru operatorul BCA VIO Service care nu are autorizații, dar conducerea Gărzii de Mediu Vâlcea se plânge că nu are legea de partea sa, pentru a îndrepta ilegalitățile acestuia. Mai mult, dvs ar trebui să purtați o discuție serioasă pe acest subiect, cu șeful de mediu din Vâlcea, și să-i spuneți că noi îl vedem posibil complice la încălcarea legii de acest operator. Aveți competența necesară să vorbiți cu acest comisar șef de mediu, care se plânge că legea îl defavorizează ca „mare” șef ?Amenzile date nu demonstrează nimic, măsurile date și neîndeplinite, la fel ! Totuși, ce ziceți, ne dați un răspuns la ancheta noastră ? Agenția Fondului pentru Mediu refuză să ne pună la dispoziție datele solicitate, menționând că nu are acordul scris al UATurilor sau că datele solicitate intră sub incidența secretului fiscal !!! Vorbim de date publice în urma cărora se obțin bani publici !

Vă bateți joc, domnule Mihail David ! Aia faceți ! Pentru o funcție pe care nu o meritați, vă înjosiți, uitând că generația fiicei dvs merită să aibă o soartă mai bună aici acasă, nu soarta milioanelor de români care din cauza corupției și sărăciei au plecat din țară. Acceptând această funcție, fără să întruniți condițiile legale…

Vă considerați corupt ?

Cu un individ ca dvs în funcția de comisar șef adjunct al GNM, cum să mai cred eu că BCA VIO Service, operator de salubritate, nu-și va mai bate joc de statul român, înșelându-l prin reciclare falsă fără să dețină autorizații în acest sens ? Că nu are autorizații pentru stația unde depozitează deșeul menajer colectat ?

Frumos, Mihail David !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.