2,857 total views

…de astăzi, 11 martie 2021, când prim-ministrul României a decis numirea lui în funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu. Berceanu este un tânăr ce are 20 de ani de experiență în gestionarea mediului, este vicepreședinte în cadrul Institutului pentru Dezvoltare și Inovare – IDEI, fost dezvoltator al companiilor private în domeniul administrării pădurilor, fost expert al Regiei Naționale a Pădurilor în combaterea tăierilor ilegale și braconaj, șef al Biroului Pază și Protecție a Pădurilor – RNP București, inginer silvic angrenat în Reconstrucția Ecologică Copșa Mică, Sibiu.

Mai mult, politicianul a intrat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul în Consiliul General al Capitalei, în urma scrutinului din 2016. A terminat Liceul Teoretic Ion Neculce și a făcut facultatea la Brașov, la Universitatea Transilvania. La momentul accederii în rândul aleșilor locali, Berceanu avea un teren agricol de aproape 4000 mp în comuna Joița din județul Giurgiu, datorii de aproape 24.000 de euro și trăia din veniturile modeste de 10.716 lei de la Wing Computer Group și de 6000 de lei de la filiala românească a Greenpeace (organizația ecologistă cunoscută la nivel internațional).

De altfel implicarea sa în mai multe proiecte de protecție a mediului l-a făcut remarcat și l-a propulsat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul. În afară de aceste „posesiuni”, Berceanu mai era asociat la Green Level SRL și la Institutul pentru Dezvoltare și Inovare IDEI, un ONG din Bacău. În trecut, Berceanu a lucrat pentru Regia Națională a Pădurilor Romsilva, a făcut proiectul „Pădurea București” prin care a plantat 8000 de arbori pe 8 ha în Capitală, singura pădure urbană plantată în România după 1989, a fost și directorul tehnic al unei companii de management silvic privat, în perioada 2007-2009, arată informațiile culese din spațiul public.

Noi, putem spune că-l vom „bombarda” cu adrese la care până acum am primit doar răspunsuri evazive, în județul Vâlcea fiind foarte multe probleme care nu-și găsesc rezolvarea la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu. Îi transmitem și că vom sta cu ochii pe activitatea sa și îi vom aduce în atenție toate derapajele administrative cu care ne confruntăm pe plan local.

Așadar, Berceanu Octavian va fi coleg cu Mihail David…

http://www.timpuldevalcea.net/mihail-david-calca-pe-cadavre-pentru-numirea-sa-politica-la-garda-nationala-de-mediu/

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.