188 total views

Schimbare surpriză la CET Govora, Consiliul de Administraţie al CET Govora, întrunit în şedinţă vineri după amiază, pentru alegerea directorului interimar al societăţii, a făcut o alegere surpriză. Fostul manager Mihai Bălan, care tot spera să fie rugat de Cristian Buican să-şi retragă demisia, a fost înlocuit de consilierul său personal, juristul Doru Constantin.

Aparent, pentru funcţia de manager interimar, au candidat doi directori din cadrul societăţii, directorul comercial, juristul Doru Constantin şi directorul ethnic, Ludovic Zelici. Surse din cadrul societăţii au declarat că iniţial şi-au prezentat intenţia patru directori, dar doi dintre ei au renunţat pe parcurs. Fostul consilier al lui Mihai Bălan a fost ales cu 5 voturi din 7, din CA făcând parte preşedintele Sorin Fodoreanu şi membrii Laurenţiu Cazan, Eftimie Ghermac, Dragoş Constantinescu, Maria Popa şi Mihai Bălan. Constantin va ocupa funcţia de director general al SC CET Govora SA pe o perioadă nedeterminată, până la organizarea concursului.

Actualul interimar al CET Govora şi-a început mandatul destul de furtunos, consilierii judeţeni l-au acuzat, deşi nu era încă numit în funcţie, că în calitate de jurist şi director al societăţii a permis scurgerea unor sume fabuloase pentru plata unei case de avocatură din Bucureşti, dar şi pentru servicii de mentenanţă a calculatoarelor. Avocaţii din Bucureşti ar fi încasat 500.000 de euro, pentru câteva procese deşi CET-ul are departament juridic, iar Constantin era unul dintre juriştii Serviciului Juridic. Conform actelor depuse la CJ, calculatoarele CET-ului sunt nişte jafuri care necesită servicii de întreţinere în valoare de 5 miliarde de lei vechi pe an, sumă oferită cadou unei firme ce aparţine unui consilier judeţean al PSD. Constantin a refuzat să divulge numele persoanei, a precizat doar că serviciile sunt necesare. Cu banii respectivi, conducerea CET putea să cumpere calculatoare noi şi să asigure şi salariile celor 57 de angajaţi puşi pe lista de disponibilizări, dar interesele politice au fost mai importante.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.