221 total views

Unde dai şi unde crapă. Primăria Râmnicului ar putea fi condusă în perioada imediat următoare de secretarul Ion Didoiu, dacă liderii PNL Vâlcea nu vor reuşi să cumpere voturile necesare pentru numirea unui nou interimar în locul lui Gigi Matei.

Liberalii au reuşit, pe jumătate, să-i retragă social democratului Gigi Matei, atribuţiile de primar interimar. Deputatul Cristian Buican a reuşit să-şi convingă foştii membri de partid plecaţi la PSD şi PC, pe Adrian Panduraşu şi Liviu Boban, dar şi pe independenţii Iulian Voicu şi Carmen Preda, să voteze împotriva lui Gigi Matei. Se poate spune că Matei a fost trădat de cei care l-au pe Buican în urmă cu un an de zile.
Liberalii au făcut majoritatea în CL şi i-au retras lui Matei atribuţiile de primar interimar printr-o acţiune considerată nelegală de către secretarul primăriei. Cu toate sesizările de nelegalitate a demersului făcute de secretarul Ion Didoiu, consilierii PNL, în frunte cu avocatul Iulian Voicu, au ţinut şedinţa şi l-au schimbat pe Gigi Matei cu viceprimarul Eduard Vîrlan, în locul acestuia fiind numit consilierul independent Iulian Voicu. Bucuria liberalilor a ţinut doar zi, secretarul a refuzat să-şi dea avizul de legalitate, iar consilierii PNL au fost puşi în situaţia de a aştepta o decizie de legalitate din partea prefectului Dumitru Cornoiu. Liberalii au declarat că ei nu-l vor pune pe Matei să ascută creioane, cum a făcut el cu Vîrlan, ci îl vor da afară şi din funcţia de viceprimar. Liderul Cristian Buican a declarat că Matei se agaţă inutil de scaunul de primar, pentru că a convins încă doi consilieri să voteze alături de PNL, aceştia fiind cel mai probabil Costinescu Bogdan, fost consilier PDL, actualmente independent şi Nuică Ionuţ (UNPR).
Pentru demiterea lui Matei, liberalii au nevoie de 12 voturi, dar pentru numirea unui nou primar interimar au nevoie de 16 voturi, o cifră greu de atins în condiţiile date. În cazul în care liberalii nu vor reuşi să cumpere voturile necesare, Primăria Râmnicului va fi condusă de secretarul Ion Didoiu, până la organizarea alegerilor parţiale.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.