1,454 total views

…câștigând alegerile parțiale în care PNL a pierdut lamentabil, mai ales la Scundu unde candidatul lor a obținut doar 222 voturi, față de 750 cât a obținut candidatul PSD. La Slătioara rezultatul final al campaniei a fost unul neașteptat pentru majoritatea, 649 de voturi PNL, față de 984 ale candidatului PSD.

Și PSD și PNL s-au concentrat doar pe campania de la Slătiora, Scundu nu a intrat prea mult în discuție, mai ales că mai marii PNL-ului nu au avut în plan să salute și această comunitate nici măcar din mașină. Așadar, toată campania electorală s-a acsat pe câștigarea fotoliului de primar al comunei Slătioara, candidatul PNL fiind considerat un potențial pericol pentru „siguranța” comunității. La Scundu, PSD a mizat probabil pe candidatul slab al PNL și pe faptul că fostul edil Blejan Dumitru e „tătic” pe ulițele lui și se descurcă și fără ei.

Totuși, cu privire la candidatul de la Scundu, putem spune că PNL Vâlcea nu a jucat corect în această campanie, ținând cont de faptul că cel de la Slătioara a fost susținut și de prim-ministrul Florin Cîțu și de șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Ambii și-au rupt din programul lor destul de încărcat și au ajuns la Slătioara unde au parcurs câțiva zeci de km pe ulițele sătești, au stat și de vorbă cu oamenii, dar la Scundu nici măcar 1 km. Asta spune mult despre candidatul PNL care nu a fost susținut de PNLul care a făcut diferența între candidații săi…

Mai mult, poate nici candidatul de la Slătioara nu ajungea la acest număr impresionant de voturi dacă Orban și Cîțu nu treceau pragul acestei comunități. Evident este și faptul că, atât timp cât greii PNL au fost în campanie la Slătioara, PNL Vâlcea, la ora actuală, nu cunoaște adevărata valoarea a persoanei propusă a fi aleasă ca primar, a candidatului. Urmează 2024, dar degeaba, spunem noi, pentru PNL! Tactica partidului, și pentru ca Organizația locală să poată verifica în acest timp calitățile personale ale candidatului, a eșuat!

Strategia PNLVâlcea în această campanie electorală, prin vizita lui Orban și Cîțu, a avut altă conotație dpndv și anume: susținerea liderului care-și joacă mandatul pe data de 9 iulie, și în nici un caz susținerea candidatului de la Slătioara. Mai mult, liderul PNL Vâlcea s-a folosit de această campanie locală pentru el (oricare ar fi făcut acest lucru), dar și de faptul că cei doi grei liberali sunt la rândul lor în campanie pentru șefia PNL. Probabil, Buican a vrut să demonstreze că este susținut de la centru ori că Orban și Cîțu „se bat” să-l susțină ca și Vâlcea să conteze în bătalia lor politică internă, al cărei rezultat îl vom vedea în septembrie.

Referitor la câtigătorii fotoliilor de primar – Romcescu Daniela și George Blejan – le urăm mandat plin de realizări. Despre Romcescu Sorin și Blejan Dumitru… ambii și-au făcut singuri dreptate în fața ANI care i-a detronat pe motive de 2 lei…

Slătioara 57% PSD – 984 de voturi și 38% PNL – 649 voturi,

Scundu 74% PSD – 750 voturi și PNL 222% voturi

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.