Cititorii, în urma publicării articolului care scoate în evidență cât au costat lucrările de „reparații” la clădirea Primăriei, ne-au rugat să revenim și să scoatem în evidență și lucrările de „reparații pavaj” din curtea acesteia. De la început spunem că inclusiv contractul are o titulatură care nu este în acord cu lucrările, deoarece în curtea Primăriei a fost asfalt și nu pavele, să spui „reparații”, dar totul a fost făcut cu cap. Conducerea a specificat „reparații” pentru a nu emite autorizație de construcție și a face totul pe repede înainte și cu încălcarea legii.
Așadar, contractul de lucrări „reparații pavaj curte Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea”, a fost executat de SC Impecabil SRL, administrator Dan Ploscă. Lucrarea a avut un cost de 500.000 lei, iar la 15 octombrie 2019 era deja finalizată. Ploscă, potrivit contract, a trebuit să constituie garanția de bună execuție a contractului în cuantum de 10%, respectiv suma de 42.300, în condițiile în care plata contractului urma a se efectua în 2020, în anul 2019 administrația decontându-i doar, atenție!, 11.900 lei, adică nimic!
Spuenam la momentul publicării articolului că achiziția mirosea rău a măgărie pentru că achizitorul a fost DADP-ul municipiului care i-a facut cadou lui Ploscă acest contract. Și da, ați ghicit! DADP a luat lucrarea de la Gutău, a redirecționat-o către Ploscă, care la rândul lui a dat-o altcuiva, cel puțin așa insistă surse credibile din Primărie, dar și apropiați ai domniei sale, și cel mai important – așa susțin și eu pentru că lucrătorii pe care i-am găsit în curte, și lucrau la pavele, și cu care personal am purtat discuții au spus că sunt de la Stigi House, chiar dacă abia au știut să prezinte numele societății, că erau vai mama lor. Deci, lucrarea în final a fost executată de angajații de la Stigi House, cel care a văruit Primăria cu 500.000 lei.
Totul, poate să confirme și gardianul care a fost anunțat de angajați ai Primăriei că cineva este în curte și stă de vorbă cu lucrătorii, gardian care mi-a solicitat să părăsesc incinta, că este interzis fotografiatul și că nu am ce căuta să stau de vorbă cu respectivii, deși știa cine sunt, dar a zis că mai bine să plec, să nu-i creez probleme. Am plecat, dar nu că așa a zis gardianul, ci că aflasem ce m-a interesat și îmi făcusem și pozele.
Cu alte cuvinte, Dan Ploscă se pare că este doar un intermediar care își crește profitul firmei prin încasarea de comisioane grase de la Primăria Râmnicu Vâlcea, unde nu lucrează, dar facturează. De ce Gutău a dat lucrarea la DADP și DADP a subcontractat-o la Impecabil-ul lui Ploscă, ca în final să o facă Stigi House? Ne întrebăm de ce lucrările au costuri extrem de ridicate? „Ete daia”…că așa vrea împăratul!
Mai mult, ordinul de începere al lucrărilor este emis în data de 16.10.2019, contractul a fost încheiat între cei trei parteneri – Primăria/DADP/Impecabil – în data de 11.10. 2019, în condițiile în care, spuneam mai sus, lucrările la 15 octombrie erau finalizate (deținem dovada).
În documentația tehnico-economică întocmită de „El Leon Proiect” se specifică foarte clar termenul de finalizare al lucrărilor – 6 luni de la predarea amplasamentului – deși în contract se specifică o perioadă de execuție de 12 luni de la data ordinului de începere al lucrărilor, deși contractul este încheiat cu 4 zile înainte de finalizarea lucrărilor.
Mai mult, tot în contract, la „clauze specifice” se menționează – „70% din valoarea garanției, în termen de 14 zile de la data finalizării lucrărilor și 30% la expirarea perioadei de garanție a lucrărilor executate, adică după 24 luni. Vedem mai sus prezentat deja, că valoarea garanției a fost de 42.300 lei, în 2019 Primăria era obligată să-i achite doar 11.900 lei, lucrările sunt finalizate la 15 octombrie, iar în 20 decembrie 2019 Impecabil încasează de la DADP suma de 27.550 lei, deși un calcul simplu ne arată că societatea trebuia să încaseze în 2019 un minim de 42.000 lei – 70% din valoarea executiei și cei 11.900 lei.
Procesul verbal de recepție al lucrărilor a fost încheiat în 8 ianuarie 2020, iar președintele comisiei de recepție a fost Carmen Maria Preda – viceprimar. La recepție au fost prezenți și SC Impecabil SRL, executant și SC El Leon Proiect SRL, proiectant, dar „au plecat” fără să mai semneze și pv-ul. Cu alte cuvinte, aceștia nu au fost prezenți la recepția lucrărilor, dar sunt trecuți prezenți. Nu am vrut să demonstrăm absolut nimic cu cele exemplificate, ci doar să arătăm cum se fac contractele în Primăria Râmnicu Vâlcea, pe hârtie se obligă la ceva și în realitate se face altceva.
În loc de concluzii, „împrăștierea” unor pavaje, și nu reparația lor, ne-a costat 500.000 lei, varul pe clădirea Primăriei tot 500.000 lei – și iată că instituția a fost reabilitată cu 1.000.000 lei, pavele și var. Cititorii ne spun că ar trebui să ne aducem aminte că fațada Primăriei a mai fost reabilitată și în 2017, dar personal nu pot să confirm, că nu-mi aduc aminte.
Asta este administrația Gutău și avem convingerea că multe alte contracte arată o nepotrivire flagrantă sau poate chiar mai rău, dar edilul a refuzat să ne răspundă solicitărilor în baza Legii 544/2001, pentru a prezenta și alte contracte, recurgând la un alt abuz administrativ, solicitând suma de 7000 lei pentru 6 topuri de hârtie. În detaliu săptâmâna care vine!
NU CONTESTĂM CĂ S-A FĂCUT, CI CUM S-A FĂCUT SI LA CE COSTURI!