1,479 total views

….asta rezultă din contractul de lucrări „reparații pavaj curte Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea”, dar, atenție!, prin firma SC Impecabil SRL, unde domnia sa deține funcția de administrator. Lucrarea cu un cost de 503.121 lei inclusiv TVA, care la 15 octombrie era deja finalizată, nu a fost și inaugurată de primarul Gutău. Deși este cunoscut faptul că îi place să se laude când finalizează o lucrare, aceasta nu a fost încă lăudată.

Despre Dan Ploscă, în oraș, se spune că are datorii foarte mari pe la diferite firme vâlcene. Se pare că datoriile provin de la firmele cu care acesta colaborează și de la care achiziționează materialele pentru diverse lucrări, cum ar fi cea de la primărie. O parte din ce se discută pe la colțuri poate fi adevărat, lucru confirmat chiar de contractul încheiat cu Primăria Rm.Vâlcea, unde Dan Ploscă a lucrat fără a încasa valoarea contractului.

A avut angajați la lucrare care clar au fost plătiți. Acestor angajați trebuia să le plătească contribuțiile la stat și plus costul de achiziție al pavelelor ori alte chelutieli. Cine a făcut aceste plăți dacă Primăria nu a plătit contractul? Nu Dan Ploscă din banii lui? Tot Ploscă, potrivit contract, a trebuit să constituie garanția de bună execuție a contractului în cuantum de 10%, respectiv suma de 42.300 (sumă rotunjită), în condițiile în care plata contractului se va face în 2020, în anul 2019 administrația decontându-i doar, atenție!, 11.900 lei cu TVA cu tot, adică nimic!


Dan Ploscă ne-a luat 500.000 lei doar pentru „împrăștierea” de pavele


Ne abatem puțin de la subiect pentru a menționa că la o discuție liberă, 3 perechi de ochi și 3 perechi de urechi, am auzit când un prieten foarte bun al grupului restrâns de lucru a spus că „orice face Dan, dar nu lucrări de care spui (n.r. semnatarul articolului), a dat la altul lucrarea 100%, nu a făcut-o el”. Așa o fi, altfel cum ar fi putut să lucreze fără bani? Dacă a subcontractat lucarea, lucru care pare evident, e normal că a accepat condițiile de a nu încasa anul acesta pentru că are, cum se spune, de primit…

Un control încrucișat, al organelor abilitate, nu ar strica. Mai mult, achiziția miroase rău a măgărie pentru că achizitorul este DADP-ul municipiului care îi face cadou lui Ploscă acest contract. Și da, ați ghicit! DADP i-a lucrarea de la Gutău, o redirecționează către Ploscă, iar individul o dă cui? Spuneam mai sus că cineva s-a jurat că nu Ploscă a făcut lucrarea, dar surse din primărie spun că s- ar fi lucrat amestecat…angajați de la Piețe Prest cu angajați de la DADP. Sau poate au lucrat cei de la Stigi House. Pam-Pam!

Cu alte cuvinte, Dan Ploscă este doar un intermediar care își crește profitul firmei prin încasarea de comisioane grase de la Primăria Râmnicu Vâlcea, unde nu lucrează dar facturează. Dacă domnia sa vrea și poate să ne contrazică să ne pună la dispoziție toate documentele din spatele contractului de lucrări. Până una alta, în cursul zilei de 18 decembrie, am transmis o cerere în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, administrației locale municipale.

De ce Gutău a dat lucrarea la DADP și DADP o subcontractează la Impecabil-ul lui Dan Ploscă, ca în final să o facă Stigi House? Ne întrebăm de ce lucrările au costuri extrem de ridicate? „Ete daia”…că așa vrea împăratul! Dar noi mai spunem așa: Gutău a comandat o lucrare nebugetată și ne oprim aici cu explicații. Când vom avea și documentele solicitate o să vă explicăm mai multe..

În loc de concluzii, dacă „împrăștierea” unor pavaje ne-a costat 500.000 lei aveți idee cât a costat varul dat pe fațadele Primăriei? Urmează lucrările efectuate de Stigi House la clădirea Primăriei – varul dat pe clădire..

Gutău și Ploscă sunt prieteni la cataramă și pentru asta își permit să lucreze așa…iar Florea Dumitru, execută întocmai, ignorând că nu este legal!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.