35 total views

Informațiile pe surse, despre schimbările din SGA Vâlcea, nu se opresc. Se simte și se vede din partea factorilor implicați, teama de a le fi dejucate planurile. Mai marii grupului de interes format pe lângă această instituție, odată una cu o imagine de invidiat, astăzi una comentată îndelung, fac tot felul de negocieri să obțină și conducerea SGA Vâlcea, care astăzi este administrată de un PSDist.

Sursele noastre ne informează că încă nu s-au liniștit ”apele” și se fac grele negocieri politice pentru schimbarea pesedistului Amza din funcția de director al SGA-ului vâlcean. Se tot vehiculează numele Ilie Răboacă ca fiind cel pe marginea căruia se fac tot felul de discuții deși sperăm să fie doar o informație expirată, pentru că este exclus ca acesta să obțină funcția de conducere în fruntea Sistemului de Gospodărie a Apelor, fie că vor detronarea pesedistului Amza, fie că nu!

Informatorii noștri susțin că, săptămâna trecută, Răboacă s-ar fi dus pe la ANAR cu o hârtie semnată de noul director al ABA Olt, Ștefan Prală, că este de acord cu numirea acestuia la SGA Vâlcea. Ceva însă nu le iese, probabil lipsesc motive bine întemeiate pentru a-l da jos pe Amza sau comisia de disciplină în care se pare că au fost băgați astăzi și Răboacă și Băviță. Poate Prală astăzi la întâlnirea cu Rădulescu (președintele CJ Vâlcea) a avut un insucces, președintele ținând de scaun pentru colegul Amza… Mai mult, se pare că la finele lunii septembrie, lui Răboacă i-a fost reținut permisul pentru că l-au prins băut la volan, dar el este bolnav și nu are voie să consume alcool. Deci, nu credem! Dar, mai știi!

Ilie Răboacă este șef serviciu Inspecția Bazinală Apa (IBA) , un șef care are mai multe concedii decât zile lucrate în ultimii doi ani. Publicam în urmă cu un an despre personajul Răboacă și ce face pe la IBA, iar pentru o împrospătare a memoriei și pentru cei care nu știu și azi fac cărțile pentru a-l pune la conducerea SGA-ului, redăm mai jos un pasaj:

”Răboacă şi-a prelungit concediul medical, încă o dată, susţinând că este bolnav foarte rău şi nu poate veni la serviciu. Majoritatea colegilor săi au, însă, altă opinie şi anume că dacă vine la muncă va fi dat afară, având deja un ultimatum în acest sens dat de mai marii Apelor Române. Acesta a fost băgat în comisii de disciplină şi următoarea chemare în fața lor poate să-i fie fatală, nemaiputând să-i salveze cariera pe bani publici nici mama Omidă. Pe numele ei Băviţă. (sic!) Este notorie printre angajaţii ABA Olt observaţia că, pentru toate acţiunile pe care le întreprinde, Răboacă este sfătuit de Daniel Băviţă, care se pare că-l sfătuieşte prost sau foarte prost. Sunt balastierişti care, pentru moment, nu vor să-şi dezvăluie numele, dar în discuţii libere nu-și ascund furia, recunoscând, la figurat, evident, că “i-aș rupe picioarele, dacă-l prind pe Răboacă”. Șef serviciu la Inspecţia Bazinală Apa (IBA), Ilie Răboacă este acuzat de unii dintre aceștia că i-ar fi falimentat prin amenzi fabricate şi mite cerute la fiecare control. Întreprinzătorii se plâng că nu mai fac (sau nu au mai făcut) față să plătească si au fost nevoiți să se reprofileze cu afacerile înspre alte domenii. Cam asta e acuzat că face Ilie Răboacă de ani de zile, atunci când ameninţă şi dă amenzi de 70.000 de lei neţinând cont că este suferind”.

Băviţă şi Răboacă de la ABA Olt, în concedii medicale cu acoperirea doctorului IPJ Vâlcea

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.