452 total views

În ciuda numeroaselor și gravelor acuze care-i vizează, cei doi se pretind curați ca lacrima în activitatea din cadrul importantei instituții. Cu toate astea, se pare că ar fi apelat și la Unitatea Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea pentru a-și prelungi la nesfârșit concediile medicale ce le salvează momentan locurile de muncă de concluziile corpului de control din cadrul ANAR.

raboaca-mDin diverse discuţii libere cu anumite persoane am aflat că indivizii mai sus amintiţi îşi “fabrică” documentele necesare pentru concediile medicale cu ajutorul unor medici care nu ar prea avea voie să le emită. Că unul chiar este suferind, cunoaşte mai toată lumea, însă celălalt e doar demn de un personaj ironizat de Molière într-o operă de-a sa. Informatorii noştri, însă, nu-şi ascund nedumerirea că nici unul, nici celălalt, nu se multumeşte doar cu concedii medicale în limita legii, întinzând coarda la maxim. Potrivit spuselor acestora, conducerea ABA Olt ar trebui să verifice dacă Băviţă şi Răboacă au depăşit numărul de zile legal pentru acordarea de certificate medicale, unul dintre ei fiind acum chiar în concediu fără plată.
Încă nu am aflat sigur dacă în justificarea concediilor medicale, obţinute sub semnătura doctorului Mihai Truşcă de la Inspectoratul Judeţean de Politie (IPJ) Vâlcea, ar fi susţinuţi de nume cunoscute din cadrul poliției vâlcene. Un astfel de nume ar putea fi Ion Deaconu, zis Geani (afaceri cu utilaje care duc către un prieten din copilărie, ceva de pe albiile râurilor) şi Cosmin-Adrian Iana. Nici de la UPU nu am obținut încă dovezi, dar urmează! (sic!)

Când dă amenzi de 70.000 de lei, Răboacă nu mai pare atât de suferind

Reamintim că Baviţă şi Răboacă se sustrag, în momentul de faţă, de la un control ANAR, primul aflându-se în concediu fără plată, pentru că medicale nu mai poate obţine. Răboacă şi-a prelungit concediul medical, încă odată, susţinând că este bolnav foarte rău şi nu poate veni la serviciu. Majoritatea colegilor săi au, însă, altă opinie şi anume că dacă vine la muncă va fi dat afară, având deja un ultimatum în acest sens dat de mai marii Apelor Române. Acesta a fost băgat în comisii de disciplină şi următoarea chemare în fața lor poate să-i fie fatală, nemaiputând să-i salveze cariera pe bani publici nici mama Omidă. Pe numele ei Băviţă. (sic!)
Este notorie printre angajaţii ABA Olt observaţia că, pentru toate acţiunile pe care le întreprinde, Răboacă este sfătuit de Daniel Băviţă, care se pare că-l sfătuieşte prost sau foarte prost. Sunt balastierişti care, pentru moment, nu vor să-şi dezvăluie numele, dar în discuţii libere nu-și ascund furia, recunoscând, la figurat, evident, că “i-ar rupe picioarele, dacă-l prind pe Răboacă”. Șef serviciu la Inspecţia Bazinală Apa (IBA), Ilie Răboacă este acuzat de unii dintre aceștia că i-ar fi falimentat prin amenzi fabricate şi mite cerute la fiecare control. Întreprinzătorii se plâng că nu mai fac (sau nu au mai făcut) față să plătească si au fost nevoiți să se reprofileze cu afacerile înspre alte domenii. Cam asta e acuzat că face Ilie Răboacă de ani de zile, atunci când ameninţă şi dă amenzi de 70.000 de lei neţinând cont că este suferind.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.