Loading

Având în vedere faptul că în spațiul public au fost lansate o serie de știri în legătură cu compania Chimcomplex și raportul întocmit de Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău (ITM), conducerea societății înțelege să aducă anumite clarificări. În acest sens, remite către media locală și nu numai, un comunicat de presă.

Comumicat de presă,

Vehicularea de informații neadevărate nu schimbă cu nimic profesionalismul companiei Chimcomplex. Compania a primit din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău (ITM) două rapoarte de constatare. Primul, pe 16 martie, în care după analiza documentelor și faptelor s-a confirmat că reglementările de dreptul muncii au fost respectate de către companie și nu a fost dată nicio sancțiune, ci doar recomandări de îmbunătățire a procedurilor interne.

Al doilea raport întocmit de ITM, și transmis pe 10 mai 2021, face referiri la acțiuni de siguranță și securitatea în muncă fără conexiune la ceea ce a condus la decesul angajaților. Recomandările și avertismentele ITM vor fi luate în calcul pentru revizuirea procedurilor interne. ITM a stabilit o amendă de 8.000 de lei care face însă referire la instruirea insuficientă a angajaților pentru utilizarea unui rotopercutor și a unui polizor. Referință considerate de companie fără temei, angajații erau supracalificați pentru munca cu acest tip de unelte. Informațiile care au apărut în presă deturnează atenția publică de la gravitatea faptelor comise de criminal. La fel ca și până acum compania rămâne deschisă să răspundă la solicitările de clarificare, deoarece își dorește dreptate pentru pierderea vieților angajaților săi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.