Loading

…dosarul ce are ca obiect pretenții despăgubiri civile privind repararea prejudiciului material provocat, în care edilul cere uriașa sumă de – 10,5 milioane de euro – daune morale și materiale de la statul român, adică de la noi cetățenii.

Să nu uităm că, Mircia Gutău este primul primar din România achitat într-un proces de corupție, după ce în 2010 a fost condamnat de către ÎCCJ și a făcut mai bine de 2 ani de pușcărie. În 2018, CEDO a stabilit că nu a avut parte de un proces echitabil și i-a dat ocazia unei noi judecăți în urma căreia este achitat. Ca drept răsplată, edilul s-a întors împotriva statului român, dându-l în judecată pentru ceea ce mai sus am menționat. Când a decis să deschidă acest proces, este clar că Mircia Gutău a uitat cu desăvârșire că fredona peste tot că el nu vrea nici un ban de la statul român, că nu se va întoarce împotriva lui, ci vrea doar să i se facă dreptate, că el nu a luat șpagă !!! Adică să fie achitat ! Și a fost ! A făcut tot posibilul să fie ! 

Așadar, luni 10 mai 2021, dosarul 1022/90/2019 a avut un nou termen de judecată, termen la care au fost depuse cereri de amânare, motivul fiind tot lipsa raportului de expertiză care, după 1 an și 3 luni, încă întârzie. Se pare că sunt foarte multe date pe care expertul le-a solicitat spre analiză, lipsă fiind dosarele care trebuiau atașate la dosarul despăgubirilor, din care acesta poate să-și extragă informațiile necesare întocmirii raportului. Expertiza reprezintă drepturile salariale, pentru perioada în care Mircia Gutău nu a mai putut fi primar, fiind plecat „în concediu”, cu delegație de la instanțele române, dar și cheltuielile avute în perioada detenției, cu avocații și nu numai.

Totuși, din discursul judecătoarei de caz, s-a reținut că în momentul de față expertul ar avea toate documentele solicitate și necesare întocmirii raportului de expertiză și nu ar trebui să mai fie alte motive care să întârzie prezentarea acestuia. Pentru acest motiv, instanța a decis un termen mai mare – 6 septembrie 2021, termen la care speră ca expertul să fie și el prezent în sala de judecată !

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a reînnoit delegarea procurorului Daniel Constantin, venit la DNA-Pitești, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, unde a deținut chiar funcția de prim procuror, până în anul 2018. Mai mult, despre acest procuror cu grad profesional de PICCJ (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție), am auzit că este un tip integru. Așa să fie!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.