1,076 total views

…nimeni astăzi pe stradă, în piețe, în parcuri, în parcări publice, în concluzie în zonele vulnerabile unde în continuare romii și nu numai își fac veacul.

Imaginile atașate „vorbesc”. Înțelegem că este extrem de greu să disciplinezi romii, dar pensionarii care stăteau nepăsători pe bănci și romii roiau în jurul lor, oare de ce nu înțeleg că se expun pericolului? Tinerii, la fel, stăteau pe bănci și consumau cafele, scuipau semințe, cu copiii langă ei, toți ignorând avertismentele de pe toate platformele social media și nu numai.

În „pelerinajul” special prin Râmnic, pentru a vedea cum au înțeles cetățenii să se protejeze, am putut observa: cetățenii tușesc fără să se protejeze, romii stau în grupuri și scuipă la propriu pe jos, asfaltul este murdar și plin de flegme, toaletele publice sunt deschise când ar trebui închise, mămici care își plimbau copiii în cărucior, timp în care mama purta mască de protecție, iar puștiul absolut nimic, un singur polițist local și un jandarm am putut zări în ora de survolare a tuturor cartierelor, și aceia stăteau într-un singur loc, fără a patrula, dar pe telefon.

Dacă m-a mulțumit ceva, a fost faptul că, deși numărul de inconștienți în Piața Centrală era consistent, în celelalte zone nu era îngrijorător. Orale 10.00 – 11.30, în cartierele municipiului era oarecum liniște și extrem de puțini cetățeni pe stradă, păcat că o parte din aceștia făceau ceea ce mai sus am spus.

Nu am înțeles de ce forțele de ordine sunt inexistente pe stradă, aceleași forțe care-l păzesc pe edil la meciurile de handbal, la ședințele CL, la adunările publice sau la alte manifestări, unde sunt în număr extrem de mare. Să nu vezi picior de polițist, jandarm, îți dă impresia că societatea ar fi abandonată de aceștia. Lucrurile se pare că nu merg spre bine, atât timp cât zonele vulnerabile sunt libere, iar cetățenii continuă să stea nepăsători bot în bot!!!

Părerea mea!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.