142 total views

Pentru că România se confruntă de câţiva ani încoace cu o problemă existentă şi anume, facturi încărcate la utilităţi, foarte mulţi cetăţeni caută soluţia de îndepărtare a acestei cutume. Soluţia este foarte greu de găsit atunci când eşti consumator public, fie el de stat sau privat, iar când eşti consumator casnic, nici nu se mai pune problema să te duci la operatorul economic să-l întrebi de ce factura ta are în plus kilowaţi, lei, sau alte nereguli.

Şi totuşi, am stat de vorbă cu edilul comunei Lungeşti, Tiberiu Costea şi mi-a explicat ce soluţie a găsit pentru reducerea unei facturi de utilităţi şi anume, factura de energie. Edilul a mărturisit că factura de curent a comunei  pentru iluminatul stradal, a scăzut cu peste 80%.

“În comună se lucrează intens la înlocuirea becurilor clasice cu becuri cu led, făcându-se astfel o economie foarte importantă la factura de energie. În acelaşi timp, becurile cu led, îmi asigură îmbunătăţirea iluminatului public, dar şi durata sigură de aprindere pe timp de noapte. Din alt punct de vedere, nu mai stau cu grijă că se arde becul şi cetăţenii din zona x nu au asigurat iluminatul stradal. Deci, cele 350 de becuri economice şi ecologice vor înlocui sistemul vechi de iluminat care era cu becuri pe sodiu şi se ardeau mai mereu. Iluminatul stradal este asigurat în toate cele şase sate ce se întind pe o distanţă de 20 km. Mă bucur foarte mult că am găsit această soluţie, factura a scăzut cu peste 80% şi iluminatul va fi de calitate şi cu o durată de viaţă îndelungată, undeva între 25.000 şi 50.000 de ore de funcţionare, sau 2 ani garanţie”.
Edilul comunei Lungeşti a făcut economie şi la montarea becurilor cu led, ele făcându-se cu ajutorul electricianului primăriei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.