191 total views

Mirajul Oltului începe să prindă contur la Călimănești. În această perioadă se lucrează intens la proiectul de an¬vergură care va transforma radical stațiunea Călimănești -Căciulata și va atrage un număr mai mare de turiști.

Este vorba de „Mirajul Oltului”, proiect ce are o valoare de 4,6milioane euro şi este finanțat de Uniunea Europeană. Licitaţia de atribuire a lucrărilor a avut loc anul trecut şi a fost câştigată de o firmă vâlceană.
„Mirajul Oltului” cuprinde două zone de agreement, Parcul acvatic şi centrul de relaxare care vor fi amplasate pe malul drept al râului Olt, chiar în centrul staţiunii, adică în parcul Că¬li¬mă¬neşti. Complexul va cuprin¬de săli de masaj şi fitness, saună, piscine pentru adulţi şi co¬pii etc. Amenajările exterioa¬re prevăd, de asemenea, o pis¬cină pentru adulţi şi alta pentru copii, un bazin cu apă termală, parcare etc. “Proiectul Mirajul Oltului are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2015. Avem deja structura de rezistenţă pentru clădirea care cuprinde piscină interioară/exterioară, spaţiul SPA şi grupul de vestiare. Clădirea de vestiare exterioare este realizată în proporţie de 80% şi a fost realizată şi una dintre piscinele exterioare . S-a făcut și o recepție a lucrărilor din zona Jiblea Veche”, ne-a spus viceprimarul Vasile Scîrlea. Dezvoltarea turismului local reprezintă o reală prioritate pentru administraţia locală din Călimăneşti. „ Călimăneştiul a fost recunoscut pe plan naţional, dar și internațional, datorită atât apelor terapeutice, dar și datorită elementelor naturale existente în această zonă. Prin proiectul “Mirajul Oltului” și nu numai, încercăm și sunt convins că vom reuși să revenim cât mai repede pe harta lumii, ca staţiune balneoclimaterică şi turistică, cu servicii de calitate,, ne-a mai declarat viceprimarul stațiunii Călimănești-Căciulata, Vasile Scîrlea (Andreea Sima)

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.