Loading

…și acesta este al doilea oraș contractat de operatorul de salubritate BCA VIO Service, în județul Vâlcea, unde intră în contract în luna decembrie 2020 și colectează…

– 48, 40 tone deșeuri municipale

– 1,38 tone deșeu hârtie

– 11,82 tone deșeuri sticlă

– 1,56 tone deșeuri plastic

– 6,56 tone deșeuri PET

– 0,2 deșeu aluminiu

– 0,02 deșeu lemn

– 26,86 deșeuri eliminate prin depozitare.

Pentru toate cantitățile prezentate, BCA îi asigură UAT Berbești un grad de îndeplinire de 44,50% !!! Interesant, nu ? Domnule primar, cum se explică aceste mari cantități de reciclabile declarate de BCA, în special sticla și PETul ? Care sunt containerele, traseele, frecvența de colectare ? De unde a colectat, de la case, blocuri, firme, de unde ? La 6, 5 tone de PETuri colectate vorbim de un TIR, domnule primar, adică foarte mult. În Berbești, populația este, potrivit ultimului recensământ, de 4.836 de locuitori, din care foarte mulți sunt și plecați. Faptul că la o populație de nici 5000 de locuitori, aveți o reciclare declarată de 11 tone de sticlă și 6 tone de PET, într-o singură lună, înseamnă că aveți un serviciu de salubrizare pus sub un foarte mare semn de întrebare ??? Puteți să ne faceți dovada acestei reciclări pentru care ați semnat ? Puteți să ne spuneți unde a stat acest reciclabil colectat ? La această oră, BCA VIO Service nu se mai află în perioada de mobilizare (90 de zile de la data încheierii contractului!), v-a arătat, domnule primar, autorizațiile de mediu și ANRSC ?

Cunoașteți contractul, domnule primar ? În contract se specifică faptul că după perioada de mobilizare operatorul de salubritate va arăta conducerii Primăriei licența eliberată de Autoritatea de Reglementare prin care operatorului i se acordă permisiunea prestării serviciului pe raza UAT Berbești, obținerea celorlalte autorizații necesare conform legii pentru începerea prestării serviciului și dovada că are la dispoziție toate utilajele și echipamentele pentru prestarea serviciului. Dacă acestea nu sunt prezentate, contractul încetează de drept după perioada de mobilizare, adică după cele 90 de zile. V-au fost prezentate autorizațiile sau acum contractul dvs este în aer ? Acum înțelegeți de ce ne doream un punct de vedere ? Aveam câteva întrebări pentru dvs, nimic altceva !Nu ați dat curs mesajelor noastre și nici la telefon nu ne răspundeți.

21,54 tone deșeu reciclabil într-o lună de zile !!! Imposibil !!!

Acest articol este o sesizare publică în atenția Gărzii Naționale de Mediu !

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.