3,671 total views

…din cauza acestor lucrări care le pun în pericol construcțiile și mai ales un risc major ca alunecările de teren existente să se extindă și dezastrul să ia proporții nemăsurate. Costuri enorme deja propuse pentru repararea a ceea ce este, dar dacă ar mai urma !!!

Proiectul privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și a Indicatorilor (DALI) tehnico-economici, pentru obiectivul de investiții „consolidare teren afectat de alunecarea de teren pe str. Petrișor, Râmnicu Vâcea”, a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței din 31 martie 2021. Motivele invocate de primarul municipiului se referă la faptul că această documentație a fost depusa la C.N.I. pentru verificare și se așteaptă un răspuns.

3._Proiect_de_hot._si_Raport_aprobare_DALI_pentru_obiectivul_Consolidare_teren_pe_str._Petrișor

În octombrie și decembrie 2020, Compartimentul pentru situații de urgență al P.RM.VL. constată declanșarea unei alunecări în zonă, iar DADP informează Serviciul de Investiții Publice de faptul că alunecarea este activă, dar și de primele măsuri luate pentru semnalizarea alunecării și degradările apărute. Momentan, deși este o urgență intervenția în scopul remedierii și consolidării acestei străzi pentru aducerea terenului la starea inițială, nu se poate interveni.

Până la începerea lucrărilor, vecinii au mari probleme între ei, pentru că alunecarea de teren afectează trei familii, iar două dintre acestea s-au adresat de mai multe ori autorităților competente cu soluționarea unei astfel de situații, dar nu se rezolvă nimic. Mai exact, au fost transmise adrese către Inspectoratul de Stat în Construcții din Râmnicu Vâlcea, în care se reclamă „ executarea lucrărilor pe domeniul public fără proiect și fără autorizații de către dl. Crăpătureanu Paul, în dreptul parcului de joacă, iar aceste lucrări pun în pericol integritatea construcțiilor adiacente precum a făcut și cu str. Petrișor, în trecut, făcând lucrări fără proiect care au dus la surparea malului”.

Într-un răspuns remis către Bălan Maria, vecina dl-ului Crăpătureanu Paul, Inspectoratul Județean în Construcții spune că „domnul Crăpătureanu nu a respectat în execuție documentația tehnică, pe cale de consecință a fost sancționat cu amendă contravențională și s-a dispus, ca măsură complementară, orpirea lucrărilor de construcții la investiția în cauză și intrarea în legalitate până la data de 15 .10.2020”. Crăpătureanu s-a adresat instanței, dar aceasta îi respinge plângerea formulată, iar la momentul controlului din partea Inspectoratului, acesta nu obținuse autorizația de construire, de intrare în legalitate. Mai mult, prin procesul verbal de control, reprezentanții Inspectoratului, au dispus ca măsură, reprezentanților legali ai Primăriei Râmnicu Vâlcea, să întreprindă demersurile necesare privind sesizarea instanțelor judecătorești pentru desființarea lucrărilor realizate cu

încălcarea prevederilor autorizației, aferente construcției P+1E.

Așadar, lucrările care ar trebui întreprinse de municipalitate deocamdată sunt stagnate, dar Crăpătureanu Paul, care nu are voie să mai efectueze lucrări, nu ține cont și merge mai departe, iar vecinii acuză afectarea proprietăților lor din cauza utilajelor grele care zi de zi vin pe domeniul public și efectuează lucrări pentru el. Se pare că nici firma care îi efectuează lucrările nu ține cont că acesta nu deține autorizații. Lucrările pun în pericol construcțiile vecinilor, pun în pericol alunecările de teren deja existente și pe Crăpătureanu nu are cine să-l oprească.

Într-o discuție purtată cu acesta am reușit să aflăm că…

…„trebuie să plătiți 1000-2000-5000 de euro ca să vorbiți cu mine. Totul e pe bani. Puneți 1000 de euro cash și vorbim. La 5000 de euro vă dau punctul de vedere. Nici cu cei de la Primărie nu stau de vorbă pe degeaba. A fost dărâmat (zidul) de Primărie în octombrie 2020, cu buldozerul, și a picat în 11 decembrie, din cauza apelor. Au băgat 50 de rabe de 16 tone cu balast. Conductele au fost sparte la termoficare. E vina Primăriei 100%, intenționat. Eu am obținut certificat de urbanist și în o săptămână, două, primesc autorizație. Eu fac pe banii mei zidul dărâmat de Primărie că nu vreau să mai fure ei 5 miliarde la lucrarea asta. În adresa de la ISU am zis că ei l-au dărâmat. S-a spart conducta de termoficare, a fugit apa la vale, s-a făcut un crater uriaș. Dimineața sau noaptea când au venit au cărat bascule, iar la 8:00 dimineața buldozerul deja împingea zidul. Au mutat termoficarea mai încolo, provizoriu probabil. A luat cineva 2 miliarde ca să o mute la 30 de centimetrii. Imediat după ce au făcut prostia cu zidul au asfaltat. Cu Primăria sunt în instanță de vreo 35 de ani, pe altă speță. 852 mp fac parte dintr un proces de retrocedare care a aparținut tatălui meu și este pe rol, la Tribunalul Vâlcea. 3 m în sus de casa lor, e spațiul lor în acte, ce e după este domeniul public (vecinul Dorian Ienciu). Nu este intabulat terenul pentru că strada este intabulată, însă terenul este în curs de revendicare – formeaza obiectul unui proces. Ce fac ei pe domeniul public, răspund”, referindu-se tot la vecinul Dorian”.

Acum, fiind la fața locului și văzând despre ce este vorba, consider că este imperios necesar ca autoritățile locale, și organele competente în rezolvarea acestei situații, să intervină de urgență, să ajungă la fața locului pentru a clarifica situația care de la zi la zi poate degenera. Lucrările domnului Crăpătureanu tind să pună și mai mult în pericol alunecarea de teren. Vecinii susțin că dumnealui este vinovat de dezastrul creat, dovadă că își continua lucrările de plantare pomi, dar cu utilaje de construcții grele !!! Crăpătureanu a terminat medicină generală, specializare în psihiatrie !

Situația nu este una de ignorat !

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.