3,514 total views

Menționăm de la început că lăsăm cititorii să tragă concluzia dacă deputatul României ar putea fi acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani, complice la spălare de bani, aderare la grup infracțional, fals și uz de fals în acte ori alte fapte de corupție, dacă într-adevăr își alimentează bolidul de la un agent privat, mai jos expunând doar cele sesizate.

Astăzi, l-am surprins pe deputatul Eugen Neață parcat în curtea societății Magic Tic Tac, care aparține omului de afaceri Dan Ploscă, exact unde acesta are rezervorul de motorină. Contactat telefonic, deputatul susține că în locul unde era parcat de fapt aștepta un prieten pe care nu știa de unde să-l ia, că nu înțelesese. Acum, dacă l-am sunat să-l întrebăm ce făcea în curtea service a societății respective, nu înseamnă că l-am și crezut. O explicație de grădiniță și pentru „proști” nu am crezut că o să aud de la „marele” deputat.

Ideea este că Neață, ne spune un angajat al societății, care de un an și mai bine ne tot transmite semnale că oameni importanți ai comunității vâlcene ar alimenta de la „rezervorul Ploscă”, este văzut săptămânal lângă sursa de carburant. Și la fel și alte mașini foarte cunoscute de ale căror numere avem cunoștință.

Cum să aștepți pe cineva chiar lângă rezervorul de motorină, în curtea unei firme care nu-ți aparține, dar ești cel mai bun prieten al administratorului, decât dacă respectivul nu cumva trebuia să vină să te alimenteze? Că sursa de carburant doar nu e la discreția lui Neață, indiferent cine este el și ce prieten îl girează sau a oricui altcineva….Are și ea un rulaj fiscal, nu?

Când deputatul a văzut că-l „trag” în poze, în secunda doi s-a pus în mișcare, ieșind fix în fața mea fără nici cea mai mică remușcare pe față, vorbind chipurile la telefon cu cel pe care îl aștepta, dar nu înțelesese „explicațiile” pentru „unde”. După spusele domniei sale, zici că se afla pentru prima dată în curtea în care din „greșeală” parcase și culmea nimerind chiar lângă sursa de motorină, printre fiare și resturi din construcții. Mai avea să spună că nu e nici din Vâlcea și habar n-are unde a nimerit. Iritat că l-am deranjat Neață m-a trimis la o stație peco să aflu dacă el doar de acolo alimentează, pentru că el nu este obligat să-mi spună mie de unde bagă el motorină, că mașina este a lui și bagă de unde vrea. Oricât de „Cocoș” s-ar da mașina B 101 TEN nu este a lui Neață Eugen persoană fizică și nici juridică, lucru ce reiese din declarațiile de avere și interese.

Neață, în acte, sărac lipit pământului și cu datorii. În realitate are bani de apartament în buricul târgului, cumpărat pentru fiica lui, studentă, bani pe care nu-i regăsim în declarația de avere…numai dacă nu cumva există un alt Neață în orașul ăsta care-și permite acest lux și nu el !!!

Dar, să revenim la o postare mai veche, privind completarea art. 287 din Legea 2826/2009 privind Codul penal și anume…

„nerespectarea hotărârii judecătorești prin care s-a aplicat sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității săvârșită prin neprezentarea la primar pentru luarea în evidență și executarea sancțiunii, sustragerea de la executarea sancțiunii după începerea activității sau neîndeplinirea îndatoririlor ce revin la locul de muncă se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani”

….unde Neață spunea că:

„de aceea, cred că legea ar trebui să instituie sancțiuni mai aspre, pentru cei care ignoră cu desăvârșire prevederile legale, liniștiți fiind pentru că nu au venituri și bunuri care să fie executate silit pentru recuperarea sumelor datorate.

Păi Neață se bate cu pumnul în piept că mașina este a lui și bagă motorină de unde vrea și nu trebuie să justifice, dar în declarația de avere nu are mașină, iar în cea de interese nu apare ca fiind acționar pe la vreo societate. Deci, tocmai el vorbește că sunt unii șmecheri și nu au nimic pe numele lor și asta e cauza pentru care nu răspund hotărârilor judecătorești, dar el nu deține mai nimic pe numele lui. Deputatul este sărac doar pe acte, pe numele lui nu deține nimic pentru a nu fi vizibile „afacerile”. Să mai spunem că deși este sărac, a dat o căciulă de bani pe un apartament în buricul târgului și conduce un bolid care consumă maxim? Nu acum! Pensia mare pe care o are, cum susține, și salariul de parlamentar îi permit de toate. N-avem noi idee câte!

În final Dan Ploscă, proprietarul Magic Tic-Tac, răspunde la telefon și spune despre Neață:

„e prietenul meu…investigați să vedeți ce dracu caută, e prietenul meu și poate să stea unde vrea în curtea mea…l-am rugat să se uite pe acolo să vadă care-i treaba că se pricepe… ce căutați dumneavostră la rezervor că e privat acolo…cum ați văzut…că e în spate rezervorul…Dar cum vă gândiți să-mi dați telefon la ora asta să mă întrebați de ce vine domnul Neață pe la mine? Și pe telefonul meu privat? Haideți, vedeți-vă de treabă.”…. „neînțelegând” stimabilul că eu nu îl întrebam despre Gheorghe de pe stradă, ci despre o persoană plătită din bani publici care se pare că își alimentează mașina cu motorină, săptămână de săptămână, fix de la sursa lui, „uitând” că rezervorul îl are la stradă și nu în „fundul” curții… cum a menționat..

Acum, poate noi nu știm, o fi angajat la vreo instituție publică „musiu” Ploscă, are telefon de servici și cu toate astea mi-am permis să-l sun pe cel privat…Abonat la bani publici știm că este, dar nu credem că deține și un telefon plătit de vreo instituție cum ar fi Primăria Râmnicu Vâlcea, Primăria Brezoi ori alte instituții pe unde are prioritate la achiziții. Zău așa!

Opinia unui expert contabil referitoare la cele de mai sus:

Neață nu poate să fie acuzat de nimic…probabil folosește combustibilul în interes personal. Dar trebuie verificat dacă nu cumva încasează și de la Camera Deputaților sume de bani cu titlu „cheltuieli de transport”, cheltuieli pe care evident nu le face dacă se alimentează cu combustibil de la Magic Tic Tac.

Magic Tic Tac, în schimb, și administratorul Dan Plosca se fac vinovați de evaziune fiscală. Prin înregistrarea ca și cheltuieli de producție, deductibile 100%, și a celor aferente combustibilului „oferit” lui Neață și altor persoane. Evident că acel combustibil nu este o cheltuială directă, pentru producție, deci deducerea TVA-ului și a impozitului pe profit și pentru acele cheltuieli este ilegală și se traduce prin EVAZIUNE FISCALĂ.

În final se confirmă încă o dată că, indiferent cât de departe ai ajunge în viață, caracterul și educația te dau de gol. Să ajungi deputat în Parlamentul României și să „atârni” la câte un rezervor de combustibil la diverși oameni de afaceri … e jenant în primul rând dar, în al doile rând, este și compromițător. Știm cu toții că nimeni nu îți dă ceva gratis pe lumea asta, și că trebuie să-i întorci și tu ceva în schimbul acelui combustibil, și că în acest moment ți-ai vândut independența și libertatea de opinie – garantată prin lege unui parlamentar – pentru un rezervor de combustibil.

Jenant, plotoner Neață!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.