199 total views

În primul rând, chiar dacă această moțiune nu a trecut, în toamnă o să vină alta, odată cu promisa majorare a pensiilor. Și chiar dacă nici aia nu trece, vin alegerile prezidențiale, iar opoziția punctează de fiecare dată în timp ce PSD-ALDE tot coboară. În fond, guvernarea înseamnă erodare, în special acum când opoziția are zeci de subiecte de scos în media, iar perioada următoare, în special toamna, o să fie grea de tot.

sursa foto/digi24

În al doilea rând, obiectivul principal al opoziției este declanșarea procedurilor pentru alegeri parlamentare anticipate, înainte de alegerile locale, să obțină majoritate parlamentară și să intre în vigoare:

– fără penali în funcții publice;

– vot primari și președinți CJ în 2 tururi;

– vot prin corespondență, eventual și vot electronic;

Guvernul Dăncila nu are nicio șansă să treacă iarna. În 2018 s-a mințit foarte mult în raportări și statistici, pentru că Liviu Dragnea a ținut în mână tot ce înseamnă instituții cu atribuții. Acum, situația este alta. Să ne așteptăm la greve de amploare pentru nerespectarea promisiunilor electorale sau dimpotrivă, mitinguri uriașe împotriva Guvernului care împrumută țara, IRESPONSABIL, pentru a deconta promisiunile electorale.

Orice variantă este fără ieșire pentru Guvern. Ori grevele vor paraliza țara ori demonstrațiile vor bloca marile orașe.

Noul președinte, după 60 de zile de la eșecul investirii unui Guvern, va declanșa alegerile anticipate. Estimăm sfârșitul lunii martie 2020. În cel mult 3 luni se organizează alegeri anticipate. Se poate și în 45 de zile.

Așa scăpăm, definitiv, de PSD ca forță politică importantă în Parlamentul României.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.