345 total views

…deși are dreptul la recurs și probabil îl va declara, dar nu prea mai are ce să facă. Scandalul desființării celor două licee din Râmnic, de altfel cunoscut publicului larg, se pare că reintră în atenția vâlcenilor după decizia instanței de fond. Chiar Sindicatul – SPIP Vâlcea, promite „o știre care să uimească întregul învățământ vâlcean și toată presa locală și națională”. Se pare că va plua cu ceva comunicate! Opoziția are acum șansa să se „exprime”!

Și nu reluăm firul întregului demers de desființare al celor două licee, pentru că la o simplă căutare pe internet după denumirea acestora se pot citi zeci de articole, iar subiectul este prea cunoscut. Dar, menționăm că  în 14 decembrie 2017 – Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre privind reorganizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitare de stat și particular de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2018-2019. În acest sens, Mircia Gutău a dorit desființarea a două licee tehnologice pentru că, în opinia sa, acestea nu-și mai justificau funcționarea, având un număr scăzut de elevi.

Ori decizia administrației locale în ceea ce privește reorganizarea prin divizare totală a Liceului Tehnologic Henri Coandă și Liceul Tehnologic Oltchim, care a fost ajutată de Inspectoratul Școlar Județean reprezentant de Andra Bica și aprobată de Consiliul Local Municipal – aflăm astăzi că nu a fost una corectă și cele trei entități vor primi de la populație, și nu numai, o mare palmă administrativă.

51 de reclamanți, 1 intervenient și 1 pârât

Pentru Sindicatul Personalului din Învățământ Preuniversitare Vâlcea, pentru Titoiu Elena Floriana și alți 50, împotriva Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și Asociația de Părinți și Cadre Didactice Henri Conadă – intervenient, în dosarul nr. 1843/90/2018 ce a făcut obiectul anulare act administrativ, în data de 24.o6.2019, Tribunalul Vâlcea a decis:

„Admite cererea reclamantei precum şi cererea de intervenţie. Anulează în parte hotărârea Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Judeţean Şcolar Vâlcea cu privire la avizul conform pentru reorganizarea prin divizare totală a Liceului Tehnologic Henri Coandă şi a Liceului Tehnologic Oltchim. Cu recurs – Document: Hotarâre 902/2019 – 24.06.2019”

Mircia Gutău și-a dorit, Andra Bica l-a susținut, CL a votat și instanța a decis că NU! Și probabil, dacă cele trei instituții jucau corect, adică nu încălcau legea, astăzi poate aveau câștig de cauză, pentru că acesta este motivul pentru care au pierdut în instanță în fața Sindicatului Vâlcean. Când nu joci corect, pierzi!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.