Loading

Facem câteva precizări importante despre ce vrea Gutău să facă la Fețeni, prin proiectul care este pentru o stație de tratare mecano-biologică. Exact ce a făcut Urban la Stolniceni sau, mai nou, Romprest în combinat, prin New Recycling.

Cum funcționează ?

Tot gunoiul care va fi adus acolo, se bagă printr-un cilindru uriaș care se învârte permanent și care are găuri prin el. Gunoiul mic și greu, și zeama, cad prin acele găuri, iar prin capătul cilindrului ies deșeurile ușoare, plasticele, cartoanele, textilele, ambalajele, etc. Ce a căzut prin găurile cilindrului merge în groapa de gunoi. Ce a ajuns la capătul cilindrului merge la ars la fabricile de ciment.

Ce nu spune Gutău este că realizarea acestei stații va avea următoarele efecte:

  1. TOT gunoiul din oraș se va transporta acolo, la groapa actuală. Zeci de mașini de gunoi vor urca zilnic pentru a descărca acolo. Drumul suportă acest trafic greu?
  2. TOT gunoiul care nu se va depune în groapa de gunoi va lua drumul fabricilor de ciment. Zeci de tiruri de mare capacitate vor urca la stație pentru a fi încărcate cu gunoi pentru ars. Drumul suportă acest trafic de mare gabarit?
  3. Va mirosi, pentru că gunoiul miroase. Mergeți acum la cele 2 stații existente și vă veți convinge singuri.

Tehnic este o soluție extrem de proastă. Numai urcatul și coborâtul lunar a miilor de tone de gunoi presupune niște consumuri enorme de combustibil și pune o presiune extraordinară pe infrastructură, pe drum. Toți locuitorii cu casele pe acel drum nu vor mai avea liniște, totul se va schimba, vor avea aceleași probleme ca cei care locuiesc la DN7: zgomot, praf, vibrații. Plus miros puternic de gunoi.

Da, nu se face încă o groapă de gunoi, se face o stație de tratare mecani-biologică. Asta trebuia să spuna Gutău public. Să prezinte toate efectele, nu să ascundă și să mintă locuitorii din zonă și opinia publică.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.