233 total views

Consiliul Fiscal confirmă că evaziunea fiscală a înflorit în anul 2012, sub guvernarea USL. Evaziunea a crescut cu 5,6% în ultimul an, de la 76,8 mld. lei, cât era în anul 2011, la 81,1 mld. lei (14% din PIB) în anul 2012, conform raportului anual al Consiliului Fiscal.

Investițiile scad puternic, șomajul crește, taxele ne invadează, evaziunea înflorește, afacerile private sunt blocate, iar companiile de stat pierd masiv sub povara politizării. Sunt realitățile pe care USL refuză să le recunoască.
În anul 2011, sub guvernarea PDL, evaziunea s-a redus cu 3,5% față de anul 2010. Cea mai mare parte a evaziuni fiscale din anul 2012 a provenit din TVA (60,3% din total), urmată de CAS (23,4% din total) și de impozitul pe venit (7,3% din total).
Evaziunea fiscală la CAS este determinată în principal de munca la negru. Avem circa 1,45 mil. salariaţi „la negru” în anul 2012, conform Consiliului Fiscal. Asta înseamnă că aproximativ 23% din totalul salariaţilor din economie lucrează în economia subterană, iar statul nu colectează nimic din munca lor.
Dacă sănătății i-a fost alocat doar 6,2% din PIB, iar educației doar 4,6% din PIB din bugetul anului 2013, ne dăm seama câți bani pierdem din evaziunea fiscală.
USL nu face altceva decât sa mute evaziunea fiscală dinspre o piață spre alta (cazul pâinii și alcoolului) și să crească în continuare evaziunea.
USL a creat un cerc vicios în goana sa după bani și banii la buget sunt tot mai puțini, iar mafia înflorește.
În guvernarea USL, haosul fiscal are un nou record negativ: 30 de taxe noi și impozite majorate, 32 de modificări pe Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală în ultimele 17 luni de guvenare.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.