199 total views

Prefectul judeţului Vâlcea, MIRCEA NADOLU, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, a dispus, săptămâna trecută ca o comisie de specilişti să se deplaseze în comuna Păuşeşti Măglaşi, în vederea verificării unor zone supuse riscului inundării de către torentul din satul Coasta, în perioadele cu precipitaţii abundente.

Acţiunea a fost efectuată şi ca urmare a unui memoriu adresat Instituţiei Prefectului de către un proprietar al unei gospodării situată în zona de risc menţionată.
Din cadrul comisiei deplasată la faţa locului au făcut parte specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Vâlcea, Consiliului Judeţean Vâlcea, Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Vâlcea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea şi Primăriei comunei Păuşeşti Măglaşi.
Membrii comisiei au constatat că în satul Coasta, există un torent ce colectează apele de pe versant şi care traversează mai multe proprietăţi private, existând riscul ca acestea să fie inundate în perioadele cu precipitaţii abundente.
Zona respectivă se caracterizează printr-un exces de umiditate, provenit atât din apele pluviale cât şi din izvoarele existente.
Pentru a reduce excesul de umiditate şi a elimina riscul ca proprietăţile din zona respectivă să fie inundate, membrii comisiei au stabilit că se impun următoarele măsuri:
– Executarea unei subtraversări la intersecţia drumului comunal Coasta cu drumul vicinal Dobrică – Lacul Popii, ce va avea rolul de a prelua apele pluviale din amonte, colectate prin rigola existentă pe partea stângă a drumului comunal. În această subtraversare vor fi preluate şi apele torentului din zona respectivă, astfel încât să nu mai existe riscul ca apele acestuia să se reverse pe proprietăţile private;
– Obturarea subtraversării ce asigura trecerea apelor pluviale de pe partea dreapta pe cea stângă a drumului comunal, amonte de intersecţia menţionată, astfel încât apele sa nu mai fie dirijate către zona de risc;
– Întreţinerea permanentă a rigolelor existente, astfel încât sa fie asigurată secţiunea de scurgere a apelor;
– Monitorizarea zonei respective, în special în perioadele cu precipitaţii abundente, având în vedere şi configuraţia terenului în pantă.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.