Loading

Consilierul Grig Crăciunescu i-a solicitat edilului, în cadrul ședinței din 30 iunie 2020, mai multe explicații cu privire la suma de 477.000 lei alocată Parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, susținând că „trebuie mai multă transparență”. În replică edilul a interpretat solicitarea consilierului, în stilu-i caracteristic, spunând că a încercat o „tehnică de nelegalitate asupra preoților”.

Traducând ce a vrut să spună primarul, care, în ultima vreme, de cele mai multe ori nu-și mai găsește cuvintele, începând din ce în ce mai mult să se bâlbâie, încât te uiți la el neînțelegând ce cuvinte pronunță, observându-se inclusiv incoerența în exprimare, Crăciunescu a fost suspectat că îi acuză pe preoți de ilegalități. Nimic mai adevărat.

A cerut o simplă explicație cu privire la cheltuirea banului public. Și ar fi trebuit să o ceară mai mulți consilieri, dar ei nu au cerut patru ani nici o explicație, de ce ar cere acum, lăsându-l pe edil să-și bată joc de bugetul local, după pofta inimii, împărțindu-l la firmele de casă – Ralunic, Magic Tic-Tac, Impecabil, Stigi House, etc. Cu alte cuvinte, dacă e biserică, tu municipalitate ai pretenții ca CL să-ți voteze ajutorul oferit acesteia, dar nu ai voie să ceri justificarea sumei alocate.

Așadar, când ceri explicații de bun simț, când te implici și vrei să afli cum se cheltuie banul public, Gutău o ia razna. Îl vezi dintr-o dată cum e se urcă sângele în cap, se schimbă la față, mușcă din dinți și de nervi începe să vorbească fără logică.

Declarație de grădiniță – suspectă de minciuni

„Eu nu cred că preoții solicită Primăriei o sumă de bani, mințind. Eu nu cred așa ceva. Preoții din acea biserică mi-au făcut acea solicitare de ani de zile(unde sunt aceste solicitări !!!). Valoarea este mult mai mare, dar le-am spus că noi atât putem aloca. După ce vor face lucrările ne vor prezenta un deziv pe care o să vi-l prezint. Vor veni cu o notă justificativă, sunt obligați să vină, să justifice fiecare leuț în parte. Acel raport va fi prezentat Consiliului Local”.

Cu toate astea, s-a acordat un sprijin financiar în sumă de 477.000 lei, din secțiunea funcționare, Parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, pentru reparații pavaje, reparație gard și instalație evacuare apa pluvială. Având în vedere prevederile art 3 din Ordonanța 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult și ținând seama de solicitarea acesteia din 22 iunie 2020 (unde este și această solicitare !!!), suma va fi disponibilizată de la CAP 51 – autorități executive – 168.000 lei, plăți an precedent, CAP 51 – autorități executive – 59.000 lei, cheltuieli materiale și CAP 67 – cultură recreere și Religie – 227.000 lei.

Concluzia?

În proiectul de rectificare buget și lista de investiții se regăsesc și modificările aduse bugetului SCM, CPV ori DAS, pentru care există proiecte separat, dar nu putem spune același lucru pentru ajutorul oferit, tot din bugetul local, bisericii mai sus menționate. În opinia noastră și suma alocată bisericii în cuantum de 477.000 lei trebuie să facă obiectul unui proiect de hotărâre, separat. La noi, merge și așa, avem consiliul care nu știe, nu vede, nu replică, nu se implică.

Gutău face ce vrea el !

 

DESPRE PAROHIE

http://www.valceacelor13biserici.ro/ro/Pagini/4-0-18-biserica-parohiala-sfantul-gheorghe.html

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.