Loading

10 elevi de la Școala Gimnazială nr. 10 Râmnicu Vâlcea se pregătesc pentru o experiență de neuitat; participarea la Tabăra Internațională Space Camp Turkey și la activitățile din cadrul programului special Global Friendship Through Space Education. Este pentru a treia oară când elevi de la școala noastră beneficiază de această oportunitate unică oferită de către una din cele trei tabere NASA la nivel mondial și singura de acest gen aflată în Europa și Asia.

Programele educaționale desfășurate în tabără se concentrează pe dezvoltarea calităților de leader, motivează elevii să urmeze o carieră în știintă, matematică și tehnologie, contribuie la dezvoltarea fluenței în comunicarea în limba engleză și încurajează prietenia la nivel global. Numeroasele activități interactive promovează munca în echipă, ajută la înțelegerea tehnologiei spațiale și crează mediul ideal de creștere a încrederii de sine și a capacității de a rezolva probleme.

Space Camp este o tabără unde te antrenezi așa cum o fac astronauții, unde înveti despre istoria călătoriilor în spațiu, despre NASA și alte comunități internaționale care participă la explorarea spațiului. Elevii au șansa să participe la misiuni ca cele din spațiu într-un mediu  sigur și poate fi considerat ca fiind  modul cel mai apropiat de a călători in spațiu fără să părăsești planeta. Este un mod de a lucra ca și cum faci parte din NASA.

Baza materială pusă la dispoziția elevilor este uimitoare: 7 simulatoare pentru antrenamentele astronauților, simulator VR, costume spațiale, simulator tridimensional, telescop de 12-inch pentru a observa planetele și stelele în timpul nopții, un Planetarium pentru a putea studia constelațiile, o sală de cinema și consilieri extrem de amabili și bine pregătiți.

“Această tabără internațională este special creată pentru elevii cu vârsta intre 9 și 15 ani și, de aceea, activitățile desfășurate în cadrul taberei oferă o șansă unică pentru copii de a învăța într-un mod plăcut, distractiv, de a construi noi relații de prietenie cu elevi din alte țări și de a profita din plin de vacanța de vară.Chiar din prima zi apare sentimentalul acela: „Da, aș vrea să călătoresc în spațiu”, momentul în care realizează că nu este vorba doar despre astronauți, că există o uriașă echipă de oameni în spate care fac totul posibil. Explorarea face parte din destinul umanității și este pentru toată lumea, indiferent de vârstă, națiune sau gen. Space Camp oferă uimire, distracție dar începe cu o curiozitate intelectuală și stimularea acelei curiozități: «Oare ce urmeaza?»”, ne-a declarat directorul şcolii, Ovidiu Popa.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.