Loading

… care a verificat, și probabil mai verifică, activitatea edilului liberal, din stațiunea Băile Govora. Autorul articolului susține că Mateescu Mihai când a candidat a depus o declarație pe propria răspundere (legea electorală obligă la acest demers) în care a specificat că nu a fost lucrător sau colaborator al Securițății, iar că declarația, după verificările lor, demonstrează astfel falsul în documente publice care intră sub incidența Codului Penal.

Știrea publicației bugetul.ro


EXCLUSIV Avem confirmarea de la CNSAS! Primarul PNL din Băile Govora, tatăl șefului CSM, a făcut poliție politică!

Primarul PNL al orașului Băile Govora, Mihai Mateescu, a făcut poliție politică, a precizat, pentru Bugetul.ro, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Mihai Mateescu este tatăl șefului Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Bogdan Mihai Mateescu. Bugetul.ro l-a contactat, în această dimineață, pe primarul din Băila Govora. Edilul ne-a declarat că „Legea nu interzice” să ocupe o funcție publică, chiar dacă a făcut poliție politică în regimul comunist. Când l-am întrebat dacă recunoaște că a făcut poliție politică, primarul a afirmat, pentru Bugetul.ro: „ Eu nu am făcut niciun fel de tapet”. Mai mult, Mihai Mateescu a precizat, pentru Bugetul.ro, că se gândește să dea în judecată CNSAS-ul, „pentru că, când am venit aici ca învățător, la Băile Govora, aveam 19 ani, acum 30 și ceva de ani…”.În Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, din 17 mai 2001, a fost publicată o „Listă a persoanelor care au desfășurat activități de poliție politică”. A treia persoană care se regăsește pe această listă este un anume Mihai Mateescu, născut în Popești, județul Vâlcea. Potrivit Legii electorale, Mihai Mateescu, primarul din Băile Govora, a depus o declarație pe propria răspundere, în momentul în care a candidat, că nu a fost lucrător/colaborator al Securității. Falsul în declarații intră sub incidența Codului Penal”.


Ce nu știe bugetul.ro este că „verificările” lor erau deja cunoscute în media locală din 2012…

Ziarul de Vâlcea publica, în februarie 2016, declarația edilului…

Subsemnatul Mateescu Mihai, cetățean român, fiul lui Dumitru și Maria, născut la data de 05.11.1954, în comuna Popești, ( ) cunoscând prevederile art. 292 Cod Penal, cu privire la falsul în declarații, după ce am luat la cunoștință de conținutul Legii Nr. 187/1999, privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, ca poliție politică, declar prin prezenta, pe propria răspundere, că nu am aparținut acesteia, ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca poliție politică, în înțelesul art.5/alin. 1-5 din Lege” menționează în declarația falsă dată la un notariat de Mihai Mateescu.

Vocea Vâlcii, titra, în mai 2012, că…

în anul 2002, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a stabilit că Mihai Mateescu a mințit cu nerușinare în declarație, pentru că, în realitate, el a ” desfășurat activități de poliție politică”…

Indiscret.ro, în septembrie 2020…

Murăruși Nicolae, un contestatar cunoscut al edilului, declara că ”acest personaj a comis și fals în declarații în repetate rânduri, declarând că nu a colaborat cu securitatea, cu ocazia repetatelor candidaturi la funcția de primar”. Publicația publica scrisoarea lui Murăruși Nicolae, către Ludovic Orban, în care semnala conducerii centrale, dar și județene a PNL, că Mateescu a desfășurat activități de poliție politice, lucru care contravine statutului de partid. În statutul PNL , la Articolul nr.15, punctul 2, litera b, se stipulează clar că o persoană nu poate deveni membru al PNL dacă i s-a stabilit printr-o hotărâre calitatea de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securității în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, la articolul 22, punctul 2, litera h. scrie clar: Calitatea de membru al PNL se pierde prin retragere, radiere sau excludere, în urma stabilirii, printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, a calității de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securității în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

Iată, vedem că bugetul.ro ori nu are cunoștință de articolele presei locale, deși la cea mai mică căutare pe internet le zărea pe toate, ori are o problemă cu primarul Mateescu, fiind tatăl șefului Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Bogdan Mihai Mateescu, acesta fiind de fapt vizat de anchetele acestei publicații. Bugetul.ro sigur nu a ajuns și nici nu vine în Băile Govora să verifice activitatea edilului, că nu asta îi interesează pe ei, interesele se pare că sunt de altă natură. Mai mult, documentele pe care această publicație le dă publicității acum, în mai 2021, susținând că „are confirmarea de la CNSAS că primarul din Băile Govora a făcut poliție politică”, presa locală le publica la vremea întocmirii articolelor…

Ce urmărește bugetul.ro cu știrea, „expirată”, publicată, pe acest subiect, în 18 mai 2021, nu știm ! Totuși, un lucru este clar, în ce-l privește pe edilul Mateescu : pentru el statul PNL a fost încălcat fără nici o reținere de câtre liderii PNL – Buican Cristian și Ludovic Orban !

În loc de concluzii,

PNL se pregătește de alegeri, ocazie cu care dorește să schimbe mulți lideri, printre care și pe cei din Vâlcea și Argeș. La ora actuală, PNL Vâlcea este dezastru !

Primarul Mateescu a fost contactat pentru un punct de vedere, dar fără succes ! Nu voiam să știm decât dacă va da în judecată CNSAS și de ce ? Hârtiile vorbesc !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.