4,334 total views

A ÎNCEPUT FURÂND ASFALT PENTRU TERENUL LUI DE TENIS – CE ESTE ÎN IMAGINE ESTE AL LUI 

În anul 2000, Gutău, ILEGAL, și-a asfaltat un teren de tenis și de atunci fură în continuare. Și-a făcut blocuri peste blocuri, vile în centrul orașului, un domeniu boeresc la Ocnița, sală de evenimente, club și multe altele prin interpuși. Public, în studiouri TV, are tupeul nesimțirii să spună că el este cel mai sărac dintre candidați, în condițiile în care nici unul nu are blocuri și nu mai vorbim de restul.

„Gutău, gaură la asfalt” este titlul unui articol de presă apărut în octombrie 2006, în publicația „Ziarul de Vâlcea”, iar dacă îl căutați pe internet, după titlu, nu-l veți găsi, a fost șters de către autor. Noi am reușit să-l arhivăm pentru a-l avea astăzi în campania electorală și pentru a-l reda publicității, să știe cetățenii cui vor să dea votul încă o dată.

Iată o parte din articol

„Misterul „evaporării” asfaltului în 2004 nu este primul întâlnit în istoria Primăriei Râmnicului și a ADP, în 1999, Mircia Gutău, pe atunci doar consilier local, fiind implicat într-un scandal similar. La sfârșitul anului 2000, un raport al Curții de Conturi dezvăluia faptul că actualul primar – Mircia Gutău – își asfaltase un teren de tenis la casa de vacanță din Ocnița, cu complicitatea șefului ADP din acea perioadă, a doi șefi sectoare din cadrul aceleiași direcții a Primăriei Râmnicului și a tehnicienilor, cele 56 de tone folosite la terenul de tenis al lui Gutău, plus alte 7 tone livrate în comuna Prundeni figurând în acte ca asfalt turnat pe străzile Râmnicului. „Cu ocazia verificării efectuate la Administrația Domeniului Public – subunitate a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea – rezultă însușirea fără drept, pentru alții 63 de tone de asfalt în valoare de 41.373.213 lei și executarea unor lucrări de așternere asfalt cu utilajele și personalul unității, în valoare de 24.367.939 lei, unor persoane fizice, fără încheierea de contracte, devize de lucrări și fără încasarea contravalorii acestora. Prin faptele la care ne-am referit mai sus s-a produs bugetului local un prejudiciu în valoare de 106.379.246 lei, 65.741.152 lei pagubă efectivă plus 40.638.094 lei foloase nerealizate. Pentru justificarea materialelor însușite – 63 de tone asfalt – și a celorlalte cheltuieli ocazionate de executarea fără drept a lucrărilor unor persoane fizice, salariații ADP Râmnicu Vâlcea au întocmit documente fictive – rapoarte zilnice de lucru, situații de lucrări – în care s-a consemnat necorespunzător adevărului că asfaltul sustras a fost pus în operă pe străzile municipiului Râmnicu Vâlcea, contravaloarea materialelor și lucrărilor fiind suportată în acest mod de la bugetul local. De asemenea, angajații DADP au întocmit rapoartele de lucru din zilele 13 iulie 1999 și 8 septembrie 1999, în care au consemnat necorespunzător adevărului că asfaltul sustras a fost pus în operă pe străzile municipiului Râmnicu Vâlcea, deși cunoșteau că în realitate a fost folosit pentru executarea unor lucrări în localitatea Ocnița, beneficiar Gutău Mircea, consilier municipal, și în comuna Prundeni”, se arată în adresa înaintată în 2000 de către procurorul financiar Eugen Ghiță către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în care se solicita și începerea urmăririi penale a celor menționați, inclusiv a primarului Gutău Mircia”.

VOTAȚI MIRCIA GUTĂU, SĂ VĂ FURE DIN NOU!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.