Loading

Competența înseamnă să duci un lucru până la capăt – Ervin Molnar

Ianculescu Ovidiu, cel care a dat drumul la țsunami în Apele Române, în urma pierderii funcției de director SGA Mureș, structură în administrarea ABA Mureș, în luna mai a.c., a decurs la gestul de a face o plângere penală asupra lui Ervin Molnar, director, încă, A.N.A.R. și Butiulcă Rareș Cosmin, director ABA Mureș. De menționat că Ianculescu a fost obligat să demisioneze prin demisie, deși postul pe care-l ocupa era obținut prin concurs. Nu vom insera ceea ce s-a mai scris, totul poate fi citit la o simplă căutare pe google a numelui – Ianculescu Ovidiu.

Menționam recent că DNA a descălecat la A.N.A.R., iar Corpul de Control al primierului Ciucă a organizat controale care vizează numirile pe post în această instituție. Venim cu informații noi despre numirile impuse de Molnar & Co, astăzi cazul Butiulcă Rareș Cosmin – director ABA Mureș.

Informațiile noastre sunt că Ervin Molnar și Butiulcă Rareș Cosmin au fost colegi de liceu în Târgu Mureș. Butiulcă a fost instalat director ABA Mureș, în data de 7 februarie 2020, fără să aibă măcar o zi de vechime în gospodărirea Apelor (minim 5 ani conform CCM), singura recomandare fiind cea de prietenie cu Molnar, o prietenie care s-a legat din liceu și a continuat până la culoarea politică pe care o împart, cu extindere, în final, la un job comun. Politic, Ervin Molnar este presedinte PNL Târgu Mureș, iar Butiulcă este vicepreședinte PNL Târgu Mureș.

Butiulcă, la instalare, a spus că vine din mediul privat. Ori, noi știm că detașările din mediul privat în cel public sunt interzise. Întrebarea este: la ABA Mureș și A.N.A.R. în lunile ianuarie și februarie nu au avut loc concursuri? El (Butiulcă) a fost angajat în Senatul României, în 4 februarie și de acolo, după 3 zile, s-a detașat la Apele Române, sediul central din București, pe un post de inginer la DMLH (Departamentul Mentenanță Lucrări Hidrotehnice). La instalare, i se deleagă (preia) sarcinile și atribuțiile de Director ABA Mureș ( se pare că o decizie nelegală). Și uite așa, conducerea A.N.A.R., după „țsunami Ianculescu”, s-a grăbit să ascundă totul și în plină stare de urgență scoate la concurs un post de inginer la ABA Mureș, special pentru Butiulcă. Pentru că informațiile sunt publice, rezultatele au fost publicate pe site-ul instituției (ANAR/ABA Mureș) și la avizier. Deci, oricine le putea vedea sau le poate vedea și acum.

Mai mult, comisia a fost stabilită chiar de Butiulcă, din subalternii dânsului pe care i-a fidelizat sub diferite forme. Șef serviciu EL-UCC-SCH, iar membrii comisiei – X e șef de serviciu, Y e șef de formație, Z de la SGA Arad. Deci, vedem o comisie formată din subalterni care ne demonstrează cum s-a desfășurat concursul.

După ce a luat „cu brio” examenul, citind bibliografia și tematica de care era total străin (se pare că nici concediu nu și-a luat pentru a învăța), imediat Molnar Ervin a schimbat decizia prin care acesta (Butiulcă) a fost numit director ABA Mureș (am spus mai sus că e nelegală) cu o altă decizie prin care deleagă atribuțiile de director ABA Mureș inginerului de la biroul EL-UCC-SCH (ABA Mureș, acum el fiind angajat la Apele Române, prin comedia de concurs).

În toată perioada de precampanie și campanie, atât Molnar, cât și Butiulcă, se pare că nu și-au luat zile de concediu, deși toată perioada s-au aflat pe teren și nu la jobul de unde își primesc salariile. Molnar ca să aibă cu ce se lăuda în campanie ser pare că a băgat o grămadă de bani în lucrarea de la pârâul Poclos, un pârâu care traversează orașul Tg Mureș, lucrare care nu aduce nici un beneficiu dpdv al apărării împotriva inundațiilor locuitorilor orașului. O lucrare pur estetică pentru campania electorală. Mai mult, pe șeful de formație care a coordonat execuția lucrărilor, George Vlasiu, punând umărul la numirea lui Butiulcă, drept răsplată pentru serviciile aduse, a ajuns director la SGA Mureș (Cengher fiind și el demis la izbucnirea scandalului „țsunami Ianculescu”).

Cam așa funcționează „noua” conducere a A.N.A.R. când vine vorba de posturi cheie – directori – le faci jocurile, te pun director fără concurs și nu au nici o remușcare pentru acțiunile ilegale pe care le execută politic. Pentru ceea ce am inserat deținem înregistrări care certifică modul de lucru și care asigură că Molnar a luat banii de la alte administrații ca să îi direcționeze către lucrarea pur estetică de la pârâul Poclos, dar și documente.

Iată cum politizarea instituțiilor publice nu înseamnă doar promovarea incompetenței în funcții de conducere, ci și îngenunchierea celor competenți. Cei care și-au construit prin forțe proprii o carieră, astăzi sunt obligați să-și scrie demisiile de bună voie, pentru a face loc pilelor de partid și nu de orice gen, ci unele care habar nu au cu ce se mănâncă domeniul unde ajung, fie el oricare, nu doar A.N.A.R/ABAuri.

sursa foto – fb Ervin Molnar

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.