Loading

...în viitorul apropiat, pentru că în sfârșit „Raportul de Control” întocmit de consilierul superior B.F., din cadrul Corpului de Control al ministrului Tineretului și Sportului, în urma verificării și soluționării aspectelor sesizate în noiembrie 2019, de către conducerea DJST Vâlcea, control efectuat în perioada martie-aprilie 2020, a fost aprobat.

Până acum, Raportul a fost ascuns de ministrul Ionuț Stroe, și ținut din luna mai (când i-a fost predat) nesemnat, adică a ignorat cu știință faptul că a primit un raport fundamental pentru MTS și a ales să nu-l aprobe. Poate a avut și el unele interese, să nu spunem altceva, că doar pe la Vâlcea a copilărit, chiar dacă este născut în Dolj. De fapt, așa se lucrează peste tot în această țară – interesele politice primează înaintea respectării legislației în vigoare, un mod de lucru defectuos care a întors țara pe dos.

Clar nu știm ce interese a avut ministrul Stroe, dar, deși este ministru PNL, a fost mult mai apropiat de PSD, mai ales că noul șef al Corpului de Control este Adrian Pătru care a ajuns să ocupe acest post venind direct de la Corpul de Control al Primarului Firea. Deci, la MTS avem alianță PNL+ PSD. Discuțiile aprinse din această săptămână (ședință importantă!), purtate între un secretar de stat și un director, în fața tuturor celorlalți directori din țară, au făcut posibil aprobarea Raportului, MTS fiind pus în fața faptului împlinit.

Raportul de la Vâlcea este al doilea dosar la DNA București, cu privire la gravele probleme existente în Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), dosar ce va fi răsfoit de procurorii acestei structuri ce vor ajunge fix în Primăria Râmnicu Vâlcea, pentru verificările care se impun. Măsurile cerute în acest Raport sunt grele, iar despre ele puteți citi mai jos accesând link-urile atașate acestui articol

„Rog a fi înaintat marilor structuri competente, pentru analizarea concretă și încadrarea juridică a faptelor, precum și pentru conservarea probelor și prezentarea dovezilor care au stat la baza prezentului Raport de Control. Rog aplicare cu celeritate a măsurilor ce se impun”, text ce confirmă aprobarea Raportului, joi 17 decembrie 2020.

Scurtă recapitulare pentru o mai bună înțelegere a celor mai sus prezentate

În perioada 2016 – 2020, am demonstrat prin sute de articole că primarul Mircia Gutău nu făcea absolut nimic dacă nu încalcă și legea, un lucru pe care deși îl sesizam de fiecare dată, organele de cercetare penală rămâneau surde, chioare, mute și indiferente la munca unui jurnalist care aduce în atenția publicului consumator de media toate derapajele administrative și în urma cărora trebuie să se autosesizeze !!! Iată că mai sunt unii care fac „gură” ca cei care încalcă legea să fie și trași la răspundere – un consilier care scrie corect un Raport, o publicație care cu un tupeu fantastic le prezintă publicului larg – și uite așa se mai trezește, greu, dar se trezește, un DNA, un DIICOT și poate și alții și încep să se verifice cele sesizate.

Cu privire la „Complexul Sportiv”, pe parcursul publicării episoadelor am citit comentarii care criticau demersul nostru jurnalistic, argumentându-se că „nici când se face ceva nu suntem mulțumiți”, ignorându-se, de unii, adevăratul sens al acestor articole și anume – că totul, dar absolut totul, s-a făcut cu încălcarea legii, iar rolul nostru este să publicăm ce știm și nu să ascundem. Nu am criticat ce s-a făcut, ci cum s-a făcut ! Nu putem să nu remarcăm schimbarea, pe care o apreciem, dar cu ce preț ? Să închidem ochii la încălcarea legii doar pentru că s-a făcut ? NU!

Rezultatul abuzului administrativ poate fi unul dureros, deoarece tot activul sportiv, după ce s-au investit fonduri semnificative din bugetul local, riscă să fie luat înapoi de Minister, lucru pe care nu l-au înțeles cei care au criticat ancheta noastră jurnalistică, supărați, probabil, că totul va duce la o cercetare penală a celor pe care îi „adoră” – Mircia Gutău & Co, pentru că asta DA, au înțeles !!!

Aztăzi, cu adevărat se încheie ancheta noastră jurnalistică și care s-a bazat pe documente publice existente pe portalul instituțiilor publice, implicate, si nu numai, iar Constantin Rădulescu – președinte PSD și CJVL, Eugen Neață – deputat și Florian Marin – fost prefect (actual vicepreședinte CJVL), sunt delegații principali pentru care a fost posibilă continuarea de preluare a activului sportiv rămas, în perioada 2016 – 2020, cu încălcarea legii, având rolul de mesageri politici pentru/prin negocierea ilegalităților.

Articole din presa locală despre acest subiect – Complexul Sportiv, Arenele Traian…

Ziarul „Arena Vâlceană” publica, în 27 nov 2019, articolul cu titlul „Destinația Arenelor Traian, schimbată ilegal. Primăria Râmnicului riscă să piardă acest complex”, în care autorul textului menționa că „cel mai probabil, următorul scandal mare în care va fi implicată Primăria Râmnicului va fi legat de Arenele Traian”. Articolul scoate în evidență cum „șefa de la Investiții – Corina Toma, directorul executiv – Liviu Miftode și juristul Petre Cazan și-au riscat pielea scoțând de la „borcan” un Raport măsluit” și menționează laolaltă că Vasile Cocoș, viceprimar la vremea respectivă, alături de Ion Didoiu, secretarul municipiului au semnat „pentru” legalitate HCL 218/106, în condițiile în care acesta nu respecta PUDul și nici HG 717/2011. O simplă căutare pe Google, după titlul, și veți putea citi întreg articolul.

„Timpul de Vâlcea” publica, în 1 octombrie 2019, articolul cu titlul „Haos în Direcția Județeană de sport, după ce angajații au fost dați afară cu forța”, din sediul administrativ și mutați cu mașina de câini folosită de DADP, implicați în mutarea ilegală fiind Verigeanu Florin, team managerul echipei de handbal și Țuca Marius, directorul SCM Râmnicu Vâlcea.

„Timpul de Vâlcea” publica, în 26 mai 2020, articolul cu titlul „DIICOT, DNA și Procuratura există pentru Mircia Gutău „neprihănitul”, în care aduceam în atenția ministerului și Tineretului și Sportului, dar și a Consiliului Local Municipal, că au loc alte afaceri dubioase, cu încălcarea legislației.

„Timpul de Vâlcea” publica, în 27 mai 2020, articolul cu titlul „Ministerul Tineretului și Sportului acoperă sau nu ilegalitățile administrației Gutău”, a fost primul articol din seria mai multor episoade ce urmau a fi publicate, cu privire la preluarea întregului Complex Sportiv și care a făcut obiectul unui larg și amănunțit control din partea Corpului de Control al Ministerului Tineretului și Sportului.

Articolul „mafia transpartinică PSD/ALDE/PER, la Vâlcea, a funcționat perfect” deschide seria informațiilor cu privire la controlul Corpului de Control care a avut ca scop verificarea respectării legalității etapelor prin care s-a efectuat transferul drepturilor de administrare din patrimoniul public al statului în patrimoniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea a imobilului denumit „Sala Sporturilor Traian”.

Episodul   –    I   , II   , III   , IV   ,  V,     VI     , VII     , le puteți citi accesând culoarea aferentă fiecăruia

Episodul VII – concluzii și propuneri – încheie seria articolelor pe acest subiect, episoade ce au adus în atenția cititorilor, și nu numai, modul cum înțelege să facă administrație publică primarul Mircia Gutău.

Ancheta jurnalistică a patrimoniului sportiv a vizat…

– intenția de preluare, transferul, nerespectarea prevederilor și a procedurilor,

– existența unui posibil conflict de interese, existența unui grup de interese, exercitarea de presiuni asupra personalului DJTS Vâlcea,

-nerespectări legislative de către conducerea ministerului, inițierea procedurilor de revenire,

– sesizarea organelor de cercetare penală, sesizarea Agenției Naționale pentru Integritate (ANI)

– demararea acțiunilor de recuperare a unor sume plătite de către MTS prin DJST Vâlcea

– stabilirea și constituirea prin ordin de ministru a unei Comisii cu scop de verificare,

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.